Wrangell –St. Elias National Park

Wrangell – St. Elias National Park and PreserveHet Wrangell – St. Elias National Park and Preserve in het westen zuiden van de staat Alaska in Amerika, is het grootste nationale park van de Verenigde Staten. In dit park komen naast de Mount Saints Elias nog drie bergketens voor. In dit park liggen negen van de zestien hoogste toppen van Amerika, met als hoogste punt de piek op 5.489 meter van de St. Elias Mountain.

Het Wrangell – St. Elias National Park and Preserve werd in 1980 opgericht en beslaat een oppervlakte van meer dan 53.000 km2.

Bezienswaardigheden Wrangell – St. Elias National Park and Preserve

Pure wildernis

Superlatieven die voor dit park gebruikt kunnen worden zijn: ruig, immens omvangrijk, desolaat, onaangetast en avontuurlijk. Van vulkanische bergen tot de uitgestrekte kustlijn van de Golf van Alaska en van naaldboombossen tot ijsvelden en gletsjers, biedt dit park voor elke bezoeker wat wils.

Activiteiten in Wrangell –St. Elias National Park

Dieren

De diversiteit aan vegetatie en landschappen biedt ook een verscheidenheid aan diersoorten. Schapen, elanden, rendieren, beren, vossen, wolven, lynx en meer. Voor een trip met de auto is een safari niet al te geschikt, te voet heb je meer kans de fauna te ontdekken.

Aan de kust, ten westen van het park, kun je onder meer treffen: walvissen, dolfijnen, bruinvissen en zeeleeuwen.

Vervoer in Wrangell – St. Elias National Park and Preserve

Over land

Te voet kun je in dit enorme park dagenlange tochten maken waar je kunt overnachten in cabins die vroeger werden gebruikt door de mijnwerkers (campings zijn er niet, al mag je op sommige aangewezen plaatsen wel een tent opzetten). Er zijn geen vergunningen nodig voor de vele Trails.

Door de lucht

Diverse bedrijfjes bieden je de mogelijkheid om al vliegend, de uitgestrektheid van het park te waarderen. Je kunt je zo ook laten afzetten om de omgeving zo puur als mogelijk te ontdekken.

Over water

Boottochten en River Trips laten je vanaf het water het landschap zien. Je komt op die manier in heldere wateren, oog in oog met ijsbergen en gletsjers.

Kaart van Wrangell – St. Elias National Park and Preserve

Hieronder staat de kaart van Wrangell – St. Elias National Park and Preserve

[map zoom=”8″ type=”hybrid”] [pin center=”1″]Wrangell – St. Elias National Park and Preserve[/pin] [/map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *