Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park in het noordwesten van de staat Wyoming in Amerika, is het oudste nationale park van de Verenigde Staten. Een klein gedeelte van het park ligt ook nog in de staten Montana en Idaho. Het park staat bekend om zijn veelzijdigheid op het gebied van ecologie en recreatie.

YellowStone National ParkHet Yellowstone National Park werd in 1872 opgericht en beslaat een oppervlakte van bijna 9.000 km2. In 1978 werd dit park op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet.

Bezienswaardigheden YellowStone National Park

Hot Springs

Het Yellowstone National Park staat bekend om zijn vele (kleurrijke) heetwaterbronnen, modderbaden en geisers, met Old Faithful als meest beroemde geiser. De grote hoeveelheid van dit soort bronnen komt door de actieve vulkanische ondergrond van het park.

Activiteiten in Yellowstone National Park

Grand Canyon of the Yellowstone

De Yellowstone River heeft door de jaren heen een spectaculaire ravijn geslepen (tussen de 250 en 350 meter diep). De route langs de kloof biedt prachtige uitzichten over de Canyon en beroemde watervallen als de Upper en Low Falls.

Wildlife

Minstens zo bekend als de waterbronnen in het park, is de verscheidenheid aan dieren. Afhankelijk van het weer en het seizoen (en een portie geluk) kun je de veelzijdigheid aan fauna ontdekken: beren (grizzly, zwarte en bruine) wolven, mustangs, bergleeuwen, bizons, vossen, rendieren, elanden, berggeiten en schapen. Ook voor de vogelliefhebbers biedt het park genoeg, waaronder: zwanen, sneeuwganzen, pelikanen, vis- en zeearenden.

Activiteiten in Yellowstone National Park

YellowStone National park geiserVoor de wandelaars in het Yellowstone National Park zijn er zeer veel wandelpaden aanwezig. Al naar gelang je ervaring, kun je routes kiezen met de lengte en moeilijkheidsgraad die bij je past.
Fietsers kunnen gebruik maken van de 500 kilometer aan speciaal aangelegde fietspaden.
Paardrijders kunnen, alleen onder begeleiding, op verschillende plaatsen paarden huren.
Watersportliefhebbers kunnen met een vergunning, op verschillende plekken een hengeltje uitgooien of een boot huren om het water op te gaan.
In wintermaanden kun je ook per sneeuwscooter van het sneeuwlandschap genieten.

Kaart van Yellowstone National Park

Yellowstone National Park kaart, alle ins en out van het park;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *