Yosemite National Park

Wie op zoek is naar een prachtig national park vol met spectaculaire uitzichten en valleien moet zeker een bezoek brengen aan Yosemite. Yosemite National Park ligt in het midden van de staat Californië en slechts op een paar uur rijden vanaf San Francisco of Los Angeles. Het park heeft verschillende ingangen en is hierdoor makkelijk vanaf verschillende punten te bereiken.

Bezienswaardigheden Yosemite National Park! Wat is er te zien?

Yosemite Valley bezoeken

Yosemite National Park Yosemite National Park staat bekend om de mooie groene vallei met de grote granieten rotsen. Wanneer je het park in rijdt leidt de weg je vanzelf naar deze valei. In de vallei zijn verschillende plekken om te parkeren en te genieten van deze vallei. De vallei biedt ook veel mogelijkheden voor hikers. Vanaf de vallei zijn er wandelingen die je door de valei leiden of naar één van de watervallen die het park rijk is. Yosemite Valley is het gehele jaar door te bereiken met de auto.

Activiteiten in Yosemite National Park

Yosemite Village

In Yosemite Valley ligt ook Yosemite Village. Hier kan je het bezoekerscentrum vinden en verschillende restaurants. Ook is hier een vrij grote supermarkt aanwezig en natuurlijk souvenier winkels.

Glacier Point

glacier point
Een prachtige bochtige weg leidt je naar Glacier Point. Op Glacier Point heb je het mooiste uitzicht van Yosemite. Vanaf Glacier Point heb je uitzicht op de prachtige rotsformaties zoals de Half Dome met de daaronder de vallei. Vanaf de parkeerplaats is het maar een korte verharde wandeling naar het adembenemende uitzichtpunt.
Je kan Glacier Point bereiken met de auto of met een bustour vanaf Yosemite Village. Wanneer je van plan bent om zelf met de auto te gaan moet je rekenen op een uur rijden vanuit Yosemite Valley. Let wel, vanaf november tot en met mei of juni is de weg gesloten!

Mariposa Grove of Giant Sequoias

Naast de vredige vallei en de granieten rotsen is Yosemite ook 500 giant sequoias rijk. Je kan ze vinden op een uur rijden ten zuiden van de vallei. De sequoias zijn vlakbij de zuid-ingang van het park.  De giant sequoias zijn rond de 3000 jaar oud en zijn de grootste levende wezens op aarde.  Het zeker de moeite waard om deze prachtige  en gigantische bomen een bezoekje te brengen. De weg naar de Giant Sequoias is tijdens de winter gesloten.

Tuolumne Meadows en Tioga Road

Tuolumne Meadows  Wanneer je highway 120 volgt die door het park loopt richting Tioga Pass, passeer je eerst de Tuolumne Meadows. Deze meadows zijn ontstaan doordat hier vroeger een grote glacier lag. Het is een prachtige plek om te wandelen. Het is een groot open veld met mooie bloemen en prachtig uitzicht op de granieten bergen. Omdat deze meadows vrij hoog liggen kan het hier zelfs in de zomer zelfs erg fris worden. Wanneer je de highway 120 doorrijdt kom je op de Tioga Pass. Dit is een hele mooie weg die je richting Mono Lake brengt. Een aanrader is om deze week op de dag van vertrek of bij aankomst te rijden. Zo hoef je maar éénmaal de pass af te leggen en dit scheelt nogal wat tijd.  Vanaf eind mei tot en met eind oktober is de weg open voor verkeer.

Wild Life

Wanneer je Yosemite National Park bezoekt is het goed mogelijk dat je wildlife tegenkomt. Er zijn veen eekhoorntjes te vinden en natuurlijk ook veel verschillende soorten vogels.  Naast deze schattige dieren zijn er meer grote dieren te vinden zoals herten of zwarte beren. Ook zijn er Yosemite  lynxen en ‘Big Horn Sheep’ te zien. Het is erg leuk om deze wilde dieren in het wild te zien, maar wees wel voorzichtig want het blijven wilde dieren!

[wzslider autoplay=”true” lightbox=”true”]

Waar kan je overnachten?

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een Yosemite National Park te overnachten. Er zijn dan ook verschillende mogelijkovernachten in yosemiteheden in het park te vinden. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

Wanneer je met een camper of een tent op reis bent zijn er in Yosemite verschillende campings aanwezig. De grootste camping is te vinden in Yosemite Valley, vlakbij Yosemite Village. Deze campings zijn vaak al ruim van te voren gereserveerd en het is dan ook lastig om een plekje te bemachtigen. Wat je ook kunt doen is vlak buiten het park een camping zoeken. Hier heb je ook vaak meer faciliteiten dan in het park zelf.

Ook zijn er verschillende hotels in het park te vinden.

  • The Redwoods in Yosemite: Dit zijn vakantiehuizen die je kan huren tijdens je verblijf in Yosemite. Wanneer je geen zin hebt in een hotel is dit natuurlijk een mooie afwisseling.
  • Wawona Hotel: Het Wawona Hotel is gelegen in het zuiden van Yosemite National Park. Het hotel heeft een victoriaanse stijl en is omgeven door prachtige meadows.
  • Yosemite Lodge at the Falls: Dit hotel is vlakbij de Yosemite Village gelegen. Het is een prettig familie hotel om een prachtige plek.
  • The Ahwahnee Hotel: Dit hotel staat bekend om zijn aparte architectuur die geïnspireerd is op zijn omgeving, namelijk de Half Dome en Glacier Point. Het hotel ligt in de valei en vlakbij Yosemite Village

Hier geldt ook, reis je in het hoogseizoen wees er dan snel bij want ook deze hotels zijn vaak snel volgeboekt!

parkmap415

Wanneer kun je het beste Yosemite National Park bezoeken?

Yosemite National Park in Californië is één van de mooiste Nationale Parken van Amerika. Je kunt er heerlijk wandelen of met de auto rondrijden. Het park beslaat ruim 3.000 vierkante kilometer en je bent er dus niet zomaar uitgekeken. Je vindt hier twee van de hoogste watervallen van de VS en ook Tioga Road, de hoogst gelegen weg in Amerika. Je kunt Yosemite National Park het hele jaar door bezoeken, maar als je de mogelijkheid hebt, reis dan buiten het hoogseizoen. Yosemite NP wordt jaarlijks door ruim 4 miljoen mensen bezocht en het kan er dus soms enorm druk zijn ondanks de grote oppervlakte. Ook als je er wilt overnachten in een hotel of op een camping is het raadzaam hiervoor tijdig te reserveren. Dit voorkomt de teleurstelling dat je bij aankomst geen plaats meer hebt, en het park is zeker de moeite waard om er meerdere dagen door te brengen.

Foto’s: Flickr wbrit1, flickr Steve Dunleavy, Pinterest

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *