Rondreis West Amerika 2000

Dit is het originele reisverslag van de vakantie in 2000, geschreven door Marieke, het verslag heeft op haar persoonlijke website gestaan is recentelijk weer tevoorschijn getoverd.

Verslag

Ik heb deze reis met mijn ouders en broertje gemaakt in augustus 2000. We hadden alles in Nederland al gepland, hotels besproken, auto gehuurd enz. De reis begon in San Francisco, het weer was er net zo als in Nederland zo’n 20 graden. We zaten downtown ergens in een hotel vlakbij het bekende Union Square. De volgende dag zijn we direct met de cable car naar de Fisherman’s warf gegaan en daarna naar de Golden Gate Bridge, maar die lag helaas in de mist, we zijn er met een boot onderdoor gegaan.

En van de grote stad gingen naar een van de bijzonderste nationale parken, Yosemite National Park, we hadden een pas gekocht voor $50 en daarmee kun je in alle parken voor een heel jaar. Dit park had wel iets weg van de alpen….hele mooie meertjes, watervallen, sneeuw op de bergen…We hebben hier 1 dag geslapen en daarna gingen we alweer de woestijn in: DEATH VALLEY, de dodenvallei.

 

En dat was te merken, het was er zo ongelofelijk  heet, je kon er geen stap buiten de auto zetten, af en toe waagde ik me naar buiten voor een foto. Het was er 50 graden. Je kon uren geen auto’s tegenkomen, ongeveer na 200 a 300 km rijden door de woestijn kwamen we bij het enige dorp en enige hotel. Dit park vond ik achteraf bijna het mooiste en indrukwekkendste.

We gingen weer verder……..op weg naar Las Vegas….Onderweg zie je overal mooie Joshua Trees en andere cactussoorten. Las Vegas ligt midden in de woestijn en het is er overdag heeeel erg warm, gelukkig hadden we altijd water bij de hand. Mijn moeder was bang of we wel genoeg water hadden. Las Vegas leeft dag en nacht, we hebben er heerlijk gegeten in Hotel Monte Carlo. Voor $15 dollar kon je zoveel eten als je maar wou, en daar maakte iedereen graag gebruik van. Pas dan begrijp je waarom sommige mensen daar zo dik zijn…

 

Daarna was het weer tijd voor een Nationaal Park, dit keer Zion National Park en Bryce Canyon National Park…Heel erg mooi, vooral de aparte bergen. Bryce zag eruit als de binnenkant van een grot, heel mooi en grooooot. We zijn daar ook naar een echte rodeo geweest….maar al snel vond ik het zielig..ze maken die paarden gewoon gek.

Na een paar dagen reden we naar de bekende Grand Canyon…tijdens de reis stopten we nog bij Lake Powell, een kunstmatig meer. Het was het mooiste meer wat ik ooit heb gezien, heel blauw en heel diep. We hebben er nog met indianen gezwommen, die durfden van hele hoge rotsen af te springen…brr. Wat mij heel erg op viel onderweg was de huizen van de indianen…..dat waren krotjes. Ik moest en zou er een foto van maken. Na heel lang in een droog en heuvelig landschap te hebben gereden kwamen we in een bossig gebied, vlakbij de Grand Canyon. Bij de Grand Canyon kijk je je ogen uit, zo ongelooflijk groot. Het is een hele diepe kloof waar de Colorado rivier doorstroomt.. De overkant is 30 kilometer hemelsbreed.

We hadden al zo veel moois gezien, maar het kan nog mooier. Monument Valley….het is van de indianen dus onze pas konden we niet gebruiken. Een woestijn met uitstekende rots/bergen. Ook moest je toestemming vragen als je ze wilde fotograferen. Het rare landschap wordt heel vaak gebruikt voor reclames en films, we konden er nog wel dagen blijven. Het hotel wat we daar hadden was heel klein en er stroomde een modderrivier. Omdat er geen zwembad was gingen we in de rivier zwemmen…er waren heel veel indianen die het ook warm hadden.

Het volgende park waar we kwamen was wel heel bijzonder, een park met versteende bomen. Je mocht niets meenemen uit het park, zelfs het kleinste steentje niet. De bomen zijn versteend in een moeras, miljoenen jaren geleden, en daarna met een aardbeving naar boven gekomen. Heel bijzonder…..

We reden verder…een klein stukje over route 66, heel leuk.. Onderweg werden de cactussen hoger en hoger. Na een tijdje kwamen we in Phoenix..daar was het tijd om even te relaxen en te zwemmen in een belachelijk groot zwembad.. De volgende dag reden we naar spooksteden, echte oude Amerikaanse dorpjes…helemaal van hout. We moesten ook nog 40 km over een onverharde weg rijden, dat was minder..maar heel mooi en je kwam geen mens tegen. Het volgende stadje waar we heen gingen was Tucson, helemaal onderin Arizona…ook nog steeds heeeel warm. Daar gingen we naar Old Tucson Studios, daar zijn veel cowboy en western films opgenomen en nog naar Saguaro National Park. Dat was een park met cactussen….

Na alle hitte, woestijnen en cactussen vertrokken we naar San Diego, we reden vlak naast de mexicaanse grens dus we werden vaak gecontroleerd. We hadden in San Diego een prachtig hotel aan de oceaan….uitzicht over de hoge golven. We zijn twee dagen gaan luieren aan het strand.

Het volgende wat op het programma stond was Los Angeles…wat een grote stad. We hebben daar Universal Studios, Hollywood en Beverly Hills gezocht. Ik had een plattegrond gekocht van Beverly Hills waarop stond waar iedereen woonde… we langs huizen van beroemdheden gekomen, maar niemand gezien…In Hollywood had je hele leuke winkeltjes en de sterren op de grond waren ook heel leuk..eerst kijk je naar elke ster en later ben je het alweer gewend.

We naderen weer dichter bij ons beginpunt….San Francisco. We reden via Highway 1 naar boven richting Monterey. Onderweg kwamen we zee-olifanten tegen, grote zeeleeuwen. Over een paar dagen zijn we weer thuis, eerst nog even in het Hilton slapen…..De volgende dag was het zover weer terug….naar Nederland.

Er waren veel Nederlanders in Amerika, veel gezinnen die dezelfde reis maakten. De mensen waren inderdaad best wel wat dikker, logisch want er was geen normaal restaurant. De Auto’s waren heel erg groot en de mensen heel vriendelijk

Hieronder staat ongeveer de Route:

 

Bekijk ook de foto’s van andere rondreizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *