Het Burning Man Festival in Black Rock City

Het Burning Man festival is bijzonder. Je reist er heen met hoge verwachtingen, zeker na het zien van de 3 op reis serie, waarbij Dennis verslag doet van dit zintuigprikkelende festival. De verwachtingen worden meer dan waar gemaakt. Het is er groots, meeslepend en er is voor iedereen, ja echt iedereen iets te doen.

Tips voor de woestijn

Voor je deze kant op gaat, geef ik je graag enkele tips, want een woestijn trotseer je niet zomaar. Uitdroging en verbranding zijn de twee grootste boosdoeners. Een goede voorbereiding is dus een must.

Plan het tijdstip van aankomst

Plan wanneer je met je camper richting de woestijn rijdt. Wij kwamen ‘s nachts aan en waren daarom op tijd voor de zonsopkomst. Met dit cadeautje op locatie waren we heel blij en op dit tijdstip was het nog redelijk koel, zodat we gelijk Black Rock City (waar we al maanden over droomden) konden verkennen. Na het zien van enkele kunstwerken moesten we afhaken, omdat we geen water bij ons hadden. Zonder water overleef je dit festival niet.

Neem bijzondere kleding mee

Zorg ervoor dat je voldoende, maar vooral bijzondere kleding meeneemt. Tijdens het festival zie je mensen voorbij komen in de prachigste kostuums. Je kunt hier tussen lopen in jeans en sneakers, echter merk je al snel dat je door een bijzonder kostuum net even wat gemakkelijker een praatje maakt. Reken er ook op dat je veel kilometers loopt in deze woestijn, goede loopschoenen zijn een aanrader.

Bescherm je hoofd tegen de zon

Berscherm je hoofd, zeker als je weinig of geen haar hebt. Een zonnesteek loop je hier zonder al te veel moeite op. Neem daarom een hoed of bandana mee. Een bandana is ook nog eens handig voor stofstormen, die vanuit het niets ontstaan. Knoop de doek voor je neus en mond: geniet van het rondvliegende stof (en blijf ademenen!). Een zonnebril is ook handig tegen stof en stofmakers zijn op dit festival hip.

Breng je eigen lampjes mee

Als je ‘s nachts rondloopt door de Black Rock Desert, weet je niet wat je ziet. Overal, maar dan ook overal zie je lampjes. Fietsen, auto’s, mensen: allemaal zijn ze prachtig versierd. Zorg er dus voor dat je bijzondere lampjes koopt voor je op reis gaat. De verlichting brengt romantiek en minstens net zo belangrijk: veiligheid in de donkere woestijn.

Wil je meer  weten over het Burning Man Festival? Lees meer op Trespassingallowed.com hier staan nog meer reisverslagen en tips voor het Burning Man Festival.

Uitzending Gemist? Zie hier de aflevering van “3 op Reis” richting Burning Man

[map type=”hybrid” fullscreen=”1″ weather=”1″ clouds=”1″ zoom=”10″ ] [pin]burning man, nevada, usa[/pin] [/map]