Verborgen Plekjes West Amerika

Wanneer je op vakantie bent in Amerika is het bezoeken van de Nationale Parken een must. Maar naast de Nationale Parken zijn er nog veel meer mooie plekken die een bezoekje waard zijn.

Coral Pink Sand Dunes State Park

pinkNiet ver van Zion National Park ligt Coral Pink Sand Dunes State Park. Deze zandduinen zijn net zo rood als je de stenen waar Utah bekend om staat. De duinen zijn ontstaan doordat het tussen de Moquith en Moccasin bergen ligt. De wind blaast kleine stukjes van deze gebergtes af en blijven in de vallei liggen. Hierdoor zijn er duinen ontstaan. Het zand van deze Pink Sand Dunes is al meer dan 10.000 jaar oud. Een leuke bezigheid in deze duinen is het rijden van een ATV.

Vermillion Cliffs National Monument

thewaveDit National Monument is gelegen in Noord Arizona, ten noorden van Page. Vermillion Cliffs zijn te herkennen aan een paar bordjes langs de weg. Verwacht hier geen visitor centre of tourist information. Vermillion Cliffs zijn verschillende plateau’s die per voet ontdekt kunnen worden. Het misschien wel bekendste deel van dit National Momument is ’the Wave’, Een klein ravijn tussen geërodeerde zandstenen gevormd van ongelooflijk mooie rotsen met dunne, wervelende lagen. De laatste jaren is deze plek steeds bekender geworden. Omdat de plek als zeer delicaat wordt gezien kan dit natuur spektakel niet meer zelfstandig worden bekeken. Er mogen nu slechts 20 mensen per dag ’the Wave’ bezoeken tegen een klein tarief.

Studhorse point

studhorsepointStudhorse Point is een vrij onbekende plek op de hoek van Antelope Canyon en Horse Shoe Bend. Deze unieke locatie bestaat uit prachtige rotsformaties genaamd Hoodoos. Ook is er prachtig uitzicht over lake Powell.
valleyofthegods

Valley of the gods

Slechts 30 miles van Monument Valley ligt het minder bekende Valley of the Gods. Deze rotsformaties doen wel erg denken aan Monument Valley maar zijn veel minder druk bezocht. Met een 17 miles (FR 242) rondrit op een onverharde weg rij je door dit prachtige gebied heen. De weg is niet aan te raden voor een RV omdat een paar steile haarspeldbochten op een onverharde weg zijn. Er zijn veel mooie plekken om te stoppen langs de route. Ook is er de mogelijkheid om vrij te kamperen in dit gebied.

Valley of Fire

vallleyoffire55 Miles ten noord oosten van Las Vegas ligt de Valley of Fire.  Valley of Fire is Nevada’s oudste State Park welke uit 1935 dateert. In het park zijn versteende bomen en 3000 jaar oude rotstekeningen te bewonderen. In het park kan ook worden gekampeerd. Ook is er een uitgebreid visitor centre aanwezig. Ook in dit park zijn rode zandsteen formaties te zien. Wanneer je het drukke Las Vegas wilt ontvluchten is dit zeker een aanrader.

Spring Mountain National Recreation Area

springmountainNog dichter bij Las Vegas ligt Spring Mountain NRA.  Dit park ligt slecht 30 auto minuten verwijderd van Las Vegas. Geniet van de hoge bergen met sneeuw toppen ( ligt er natuurlijk wel aan welk seizoen je bent) en woestijn. In dit park zijn veel verschillende planten en bloemen te bewonderen. Dit park is zeker de moeite waard om een middagje in door te brengen. De wegen zijn goed te rijden voor zowel RV’s als auto’s.

 

 

[map zoom=”12″ type=”satellite” fullscreen=”1″ autofit=”1″]
[pin show_description=”1″ tooltip=”Coral Pink Sand Dunes State Park” description=”Coral Pink Sand Dunes State Park”]Coral Pink Sand Dunes State Park[/pin]
[pin tooltip=”Vermillion Cliffs National Monument” description=”Vermillion Cliffs National Monument”]Vermillion Cliffs National Monument[/pin]
[pin tooltip=”Studhorse point” description=”Studhorse point”]Studhorse point[/pin]
[pin tooltip=”Valley of the gods” description=”Valley of the gods”]Valley of the gods[/pin]
[pin tooltip=”Valley of Fire” description=”Valley of Fire”]Valley of Fire, USA[/pin]
[pin tooltip=”Spring Mountain National Recreation Area” description=”Spring Mountain National Recreation Area”]Spring Mountain National Recreation Area, USA[/pin]
[/map]

* de foto’s komen van Pinterest