Route 66 Reizen

Wellicht één van de bekendste al dan niet de bekendste route van Amerika “Route 66 “.
Deze schitterende route 66 loopt van Chicago naar Los Angeles  en heeft een lengte van bijna 3950 kilometer.
route 66Tot op de dag van vandaag zijn er nog  steeds veel toeristen die een stukje Route 66 rijden, de oude route is op sommige plekken nog intact maar tegenwoordig op veel plekken helaas niet meer te rijden of zelfs geheel verdwenen.
De Route 66 werd bekend in de 20ste eeuw en met name in de jaren dertig, de route 66 werd voornamelijk gebruikt door mensen die naar Californië wilden reizen om de Dustbowl te ontvluchten. Na de oorlog toen er steeds meer mensen een auto kregen werd de weg ook veel gebruikt om gewoon naar California te rijden. De route kwam te vervallen in 1985, toen waren er voldoende snelwegen en nam het Interstate Highway System het verkeer over.

Route 66 is een inspiratie voor veel boeken, liedjes, films en televisieopnames. Een bekend liedje is  natuurlijk van Bobby Troup met de songtitel “Get your kicks on Route 66”.

Enkele staten / plaatsen waar je tijdens je reis langs komt.

Zie de route hieronder; Klik voor een vergroting. Tijdens de trip is het ideaal om ook een bezoek te brengen aan de nationale parken en / of andere steden in de buurt Zoals bv las Vegas!

route 66 map

De alternatieve naam van de Route 66 is de Will Rogers Higway. Je komt im Amerika ook vaak route 66 tegen als “”Route 66 Mainstreet america”.

route 66 santa monica
Het begin of eindpunt van Route 66 in Los angeles – Santa Monica.

Steden aan de Route 66

Er is geen snelweg zo bekend als de Route 66 in Amerika. Hoewel de route officieel al sinds 1985 niet meer bestaat weet iedereen waar je het over hebt. De Route 66 was tot zijn opheffing de reisroute die mensen volgden om van Chicago naar Californië te reizen, of uiteraard vanaf een plaats verder in de VS, maar in ieder geval richting de westkust. Route 66 loopt achtereenvolgens door Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en eindigt in Californië, op het strand van Santa Monica. Onderweg op Route 66 kom je onder andere langs de gezellige plaats Amarillo in Texas. Hier kom je nog echte cowboys tegen die iedere dinsdag op de veemarkt hun koeien kopen en verkopen. Ook de beroemde Grand Canyon in het gelijknamige nationale park ligt op de route. Vergeet vooral niet om een hamburger of American pancakes te gaan eten in het Midpoint Café, dat inderdaad precies op het midden van de route te vinden is.

Luister  hier een radio verslag van de VPRO over de Route 66

Bekijk hier een website met TURN by TURN navigatie!

Documentaire route 66 –bekijk hier

Bekijk hier oude beelden van de Route 66 in 1985

Overige beeldmateriaal

Bestel hier enkele handige boeken !

 

Handige websites;

Route 66 heeft voor velen een aantrekkingskracht! Hiernaast is de route erg leuk om te rijden en zie je de hele amerikaanse cultuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *