State Parks

De Verenigde Staten van Amerika zitten vol met prachtige State Parks. Voor veel mensen zijn niet de steden, maar juist deze parken een belangrijke reden om eens of vaker naar het land te gaan. Omdat deze parken eigenlijk door het gehele, uitgestrekte land te vinden zijn, is het ook zo dat er heel veel verschillen tussen zitten. Die diversiteit wordt bovendien ook sterk gepromoot door de beheerders van de parken. De parken genieten dan ook in vele opzichten een beschermde status.

State Parks

Hoewel er natuurlijk een aantal grote state parks zijn die internationale bekendheid genieten, zijn er vele duizenden parken die de status van state park hebben. Het gaat in het totaal om meer dan 10.000 parken. Daardoor is er bijvoorbeeld een totale route van meer dan 69.000 kilometer die te verkennen valt. De oppervlakte van de parken wordt ook gebruikt voor speciale overnachting ruimtes voor natuurreizen. Dit is door de jaren van de lange geschiedenis heen zo ontwikkeld.

State Parks op de kaart

Bekijk hieronder enkele state parks op de kaart van amerika
[google_maps id=”5883″]

De geschiedenis van de Nationale parken en State parks

De geschiedenis van de state parks gaat inmiddels al meer dan 100 jaar terug. Destijds werden de eerste parken op deze manier benaderd. Denk dan aan beroemde parken zoals Niagara Falls State Park, Indian Springs State Park of Yosemite National Park. Die werden al in de negentiende eeuw aangewezen. In de twintigste eeuw, vooral in de jaren 20 en 30, werden de meeste parken toegevoegd aan het systeem om voorbehoud te zorgen.

State Parken van Amerika:

Hieronder een lijst met State Parks in Amerika, nog niet alle state parks zijn toegevoegd.