Adirondack Park State Park

Adirondack Park

Wie aan New York denkt, denkt misschien niet direct aan Adirondack Park. Dit park is desondanks wel een belangrijk onderdeel van wat de staat te bieden heeft. Er is zo’n 19.000 vierkante kilometer gereserveerd voor bosbehoud. Aan de rand is bovendien een kleine bergketen te vinden. Het was in 1889, toen het een state park werd, het eerste park dat op deze manier werd gebruikt. Daarbij is het opvallend dat het voor het overgrote deel in private handen is.

Meer dan bos Adirondack Park

Het is wel belangrijk om te begrijpen dat Adirondack Park niet alleen maar een dik bosgebied is. Er zijn ook andere vormen van natuur te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld 10.000 meren te vinden. Daarnaast is er ook een rivier die door het gebied stroomt. Als het dan toch over het bos gaat, dan is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten bos zijn, van oerbos, tot meer moderne deels aangelegde bossen.

Adirondack Park Belangrijk voor toerisme

Hoewel Adirondack Park goed beschermd en behouden wordt, is het wel altijd al een belangrijke factor in het toerisme in de Verenigde Staten geweest. Zowel het toerisme van binnen als van buiten de landsgrenzen is hier altijd groot geweest. Dat komt doordat dit bos voldoet aan de typische romantische visie van de vrije natuur die veel mensen hebben. Dit is ook veel beschreven in boeken en films over dit gebied.