Big Bend Ranch State Park

Big Bend Ranch State Park is het grootste state park van de staat Texas. Wel is het belangrijk om te beseffen dat dit park niet hetzelfde is als Big Bend National Park en ook niet gelijk is aan Big Bend in Colorado. Wel is het een park waar de Amerikaanse woestijn en alles wat daarbij hoort op zijn best te zien is. Dat betekent dus ook dat veel planten en dieren die elders niet te vinden zijn hier wel te zien zijn.

Big Bend Ranch State Park activiteiten

Wie het Big Bend Ranch State Park van de juiste kant wil zien, doet dat door een actieve bezigheid uit te kiezen. Het raften over de rivier wordt hier in de meeste gevallen het meest geschikt voor geacht. Zo is het volledige park van zijn beste kant te zien. De lengte van deze tocht is zo’n 37 kilometer. Het is één van de meest aantrekkelijke gebieden voor deze activiteit.

Madrid Falls

Een plek die veel aandacht krijgt is de Madrid Falls. Deze watervallen zijn vooral bijzonder omdat ze nagenoeg onbereikbaar zijn. Het gebied rondom deze watervallen is dermate woest, dat dichtbij komen eigenlijk niet mogelijk is. Dit maakt de watervallen in Big Bend Ranch State Park onderscheidend van heel veel andere watervallen die door het gehele land te vinden zijn. Ook dit kan een leuke reden zijn om ernaartoe te gaan.