Fall Creek Falls State Park

In de staat Tennessee is Fall Creek Falls State Park te vinden. Het park draait vooral om de watervallen die er te vinden zijn. Bovendien is de vorming van het park flink afwijkend van andere state parks die in het land te vinden zijn. Het is wel naar verhouding wat kleiner dan veel andere parken. De omvang is zo’n 110 vierkante kilometer. Dat neemt niet weg dat er wel flinke diversiteit te vinden is.

De watervallen van Fall Creek State Park

Het belangrijkste punt waar Fall Creek Falls State Park zijn erkenning om krijgt is natuurlijk de reeks aan watervallen die hier te vinden is. De bekendste zijn natuurlijk de Fall Creek Falls zelf. Met een val van 78 meter is dit zeer een bijzonder gezicht. Ook de Coon Creek Falls hebben een flinke val, van 76 meter. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de Cane Creek Falls en Rockhouse Falls bekende watervallen die in dit state park te vinden zijn.

De uitzichten van Fall Creek State Park

Naast de watervallen zijn natuurlijk ook de uitzichten van Fall Creek Falls State Park zeer bekend. Wie op de hoge punten van het park gaat staan kan genieten van bijzondere panoramische uitzichten. Ook hier zitten een aantal wereldberoemde tussen. Denk dan aan Cane Creek Overlook. Wie tot slot nog een andere bijzonderheid wil zien, moet zeker ook voor de grotten tijd maken. Ook hier zijn er meerdere van te vinden.

Niek Hindriks