Letchworth State Park

Letchworth State Park ligt in de staat New York. Daar is het het gebied rondom Genesee River. Het is zo’n 27 kilometer lang. Door het hoogteverschil zijn er verschillende watervallen te zien. Deze watervallen maken onderdeel uit van drie groepen aan watervallen. Het is dus zeker ook de moeite om deze allemaal te bezoeken. Het wordt ook wel de Grand Canyon van het oosten genoemd als over dit park gesproken wordt. Onder andere door het ontwikkelen van de rotsen.

Letchworth State Park Wandelen

Letchworth State Park is er vooral op gericht om bezoekers lekker te laten wandelen. Daarvoor zijn verschillende paden uitgezet. Deze paden zijn bovendien voorzien van allerlei plekken waar gestopt kan worden en waar een mooi uitzicht is. Lekker rondkijken de natuur in, is dan ook één van de favoriete bezigheden van de bezoekers die dit park aandoen. Ook zijn er wegen aangelegd waardoor vergelijkbare mogelijkheden voor autorijders bestaan. Dit maakt het voor iedereen toegankelijk.

Zomer en winter

Niet alleen in de zomer is Letchworth State Park een aantrekkelijke plek. Ook in de winter is het zeer leuk om hier te gaan kijken. Dan zijn er bijvoorbeeld ook veel mogelijkheden om dan te gaan skiën of aan andere wintersporten te doen. Een andere activiteit die hier vaak wordt gedaan is ballonvaren. Daarvoor zijn wel vergunningen nodig, maar die worden met grote regelmaat afgegeven door de beheerder en overheid.