Prairie Creek Redwoods State Park

Prairie Creek Redwoods State Park is niet alleen een state park, het is veel meer. Het is ook werelderfgoed volgens UNESCO. Dat betekent dus dat het extra beschermd is. Een reden hiervoor is dat bijvoorbeeld een specifieke boomsoort voor dit gebied hier al eeuwen staat. Er is 57 vierkante kilometer aan bos met deze boomsoort te vinden dat volledig beschermd wordt. Opvallend is dat echter een andere deel van het park alle aandacht krijgt.

De bijzondere herten van Prairie Creek

Een stukje verderop in Prairie Creek Redwoods State Park is een natuurweide te vinden waar bijzondere herten hun leefgebied hebben. Dit weideland wordt gezien als het meest aantrekkelijke stukje van het park. Onder de Californische zon is het goed mogelijk om hier een lange tijd te verblijven. Kampeerterreinen en andere faciliteiten bieden hier dan ook alle mogelijkheid toe. Dit is natuurlijk zeer aantrekkelijk. De weidegebieden liggen in op sommige plekken middenin het bosgebied.

Korte en lange routes

Prairie Creek Redwoods State Park staat bekend om de vele mogelijkheden om lekker te kunnen wandelen. Er zijn meer dan tien paden uitgezet die te volgen zijn. Sommige zijn wat korter en andere zijn juist wat langer. Daardoor is het goed mogelijk om hier een actieve vakantie te houden die gemakkelijk twee weken of meer kan beslaan. Let dan wel op de wilde dieren die hier ook in vrijheid kunnen leven.