Starved Rock State Park

Starved Rock State Park
In Illinois ligt Starved Rock State Park. Heuvels vormen hier het gezicht van het park. Door de toegankelijkheid komen er jaarlijks zo’n twee miljoen mensen naar het park. In het park zijn naast meer moderne ontwikkelingen ook nog altijd sporen van de oorspronkelijke bewoners te vinden. Die trokken naar deze plek vanwege de aanwezigheid van water uit de Illinois River die door dit park heen stroomt. De naam Starved Rock komt ook uit deze tijd.

Het ontstaan van Starved Rock State Park

Over het ontstaan van het heuvelachtige gebied in Starved Rock State Park is inmiddels ook veel bekend geraakt. De overstromingen die werden veroorzaakt door het smelten van gletsjers zorgde ervoor dat het land deels werd weggespoeld. Daardoor zijn de natuurlijke hoogteverschillen ontstaan. Het slijten van de grond door de stroming van de rivier heeft voor de verdere verschillen gezorgd. Daardoor kent het park nu een uniek landschap voor dit gebied, vol met heuvels.

Historische bezienswaardigheden

Starved Rock State Park kent een aantal historische bezienswaardigheden. Buiten de sporen van de oorspronkelijke bewoners zijn er ook overblijfselen uit de vroege twintigste eeuw. Zo was het ooit de bedoeling dat het gebied een vakantiepark zou worden. De faciliteiten die rond 1910 zijn gebouwd zijn nu nationaal erfgoed in Amerika. Het is wel inmiddels al meer dan honderd jaar een state park. Planten en wilde dieren krijgen daarom voldoende ruimte om zich te ontwikkelen.