Tallulah Gorge State Park

In de staat Georgia ligt Tallulah Gorge State Park. Dit state park om de smalle vallei die gevormd is door de vele duizenden jaren van stroming van de rivier op deze plek. Die vallei is tot wel 300 meter diep geworden. Dit heeft er ook toe geleid dat er zes watervallen in het park terug te vinden zijn. Daardoor daalt het water zo’n 150 meter in ongeveer 1,5 kilometer afstand. Het is pas sinds 1993 state park.

Tallulah Gorge State Park Waterrecreatie

Door de aanwezigheid van de rivier en de snelle stroming is Tallulah Gorge State Park een zeer geliefde plek onder bepaalde groepen watersporters. Denk dan bijvoorbeeld aan mensen die van raften en wildwaterkanoën houden. De sterke stroming en de kronkelende vorm van de rivier vormen de perfecte voorwaarden om deze sporten te kunnen doen. Vooral vroeg in april en laat in november is het water op zijn best hiervoor. Dan is het ook op zijn drukst in dit gebied.

Lange paden

Door de grote omvang van het Tallulah Gorge State Park is er veel mogelijk als het gaat om wandelen en fietsen. Er is meer dan 32 kilometer aan pad uitgezet langs de rivier. Dit is een aantrekkelijke tocht waarop alles te vinden is wat er in dit state park. Voor de fietsers zijn er ook speciale uitdagende paden van zo’n twee kilometer lang aangelegd. Recreatie staat dan ook voorop in dit park.