Turkey Run State Park

Turkey Run State Park
Turkey Run State Park is een state park dat in de staat Indiana te vinden is. Het land werd in 1916 door de staat aangekocht om er specifiek een state park van te maken. De naam Turkey Run komt van de wilde kalkoenen die er rond de rivier hun thuis hadden. In de vroege jaren waren de bewoners vaak op kalkoenjacht in dit gebied omdat er goede mogelijkheden lagen om de dieren in te sluiten.

Turkey Run State Park bezienswaardigheden

Een state park zoals Turkey Run State Park is natuurlijk in de eerste plaats interessant vanwege de natuur die er te vinden is. In dit gebied worden de rotsachtige delen sterk afgewisseld met hele groene bossen. Het is tegenwoordig zo dat er veel aan natuurbehoud wordt gedaan in dit gebied en dat dit in de gaten wordt gehouden door nationale organen die deze taak hebben. Zo blijft het park zoveel als mogelijk in originele staat.

De eerste eigenaren

Zoals gezegd werd Turkey Run State Park aangekocht door de staat Indiana. De originele eigenaren waren de familie Lusk. De woonplaats van de familie, inclusief de houtzagerij, is wel behouden gebleven. Dit is dan ook nog altijd te bezichtigen. Deze plek speelt ook een belangrijke rol omdat het park vanuit deze plek ontwikkeld is in eerste instantie. Dit is dan ook nationaal erfgoed van de Verenigde Staten tegenwoordig.

 

 

Niek Hindriks