Amerikaanse staten

Bekijk hieronder de 50 staten van Amerika. Per Amerikaanse staat leggen wij uit welke steden en nationale parken je kan bezoeken en welke staten er grenzen aan de gekozen staat.
Hiernaast gaan we kort in op de bezienswaardigheden van de staat en behandelen we kort het klimaat en overige feiten van de staat.

Amerikaanse staten

Kies je amerikaanse staat hieronder voor staat informatie en bezienswaardigheden;

De 50 staten van Amerika

Na een onafhankelijkheidsoorlog om onder het Britse bestuur uit te komen werden de Verenigde Staten van Amerika in 1783 gesticht. Er ontstond al snel onenigheid over de slavernij. De zuidelijke staten wilden de slavernij afschaffen, de noordelijke staten wilden deze handhaven omdat de slaven een bijdrage leverden aan de groeiende industrie. Dit leidde in 1861 tot de Amerikaanse Burgeroorlog die tot 1865 zou duren. Amerika groeide vooral na de Tweede Wereldoorlog uit tot een wereldmacht met grote invloed op de internationale politiek. Op deze pagina vind je informatie over alle staten van Amerika. Er wordt zowel algemene informatie per staat gegeven als informatie over de belangrijkste steden per staat en hun meest populaire bezienswaardigheden. Ga je naar Amerika en wil je informatie over wat je kunt zien in de staat of stad waar je verblijft, dan kun je deze informatie hier raadplegen.

 
Alle staten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *