Alaska Bezienswaardigheden

Met een oppervlakte van 1.481.347 km² heeft Alaska ongeveer dezelfde grootte als Frankrijk, Spanje, Duitsland en de Benelux. Het is de grootste staat van de USA en heeft 800.000 inwoners. In het oosten grenst Alaska aan Canada en is omringd door de Beringzee, de Noordelijke IJszee en de Grote Oceaan. Anchorage is de grootste stad van Alaska, de hoofdstad heet Juneau.

Het klimaat van Alaska

Alaska Nationaal parkAlaska bestaat uit een aantal verschillende klimaatzones. In het zuidoosten, bij de hoofdstad Juneau, heerst er een gematigd zeeklimaat. Dit is een vrij nat deel, er valt gemiddeld 1300 millimeter regen per jaar, maar het heeft tevens ook de hoogste temperaturen. Het overgrootste gedeelte van Alaska heeft een koel landklimaat, in de zomer wordt het vaak niet warmer dan tien graden. In het noorden van Alaska heerst een toendraklimaat. Hier kan het in de wintermaanden tientallen graden onder nul zijn, ook overdag. Zelfs in de zomer is het hier niet warmer dan net boven het vriespunt.

Bezienswaardigheden Alaska

Hieronder enkele interessante bezienswaardigheden.

Activiteiten in Alaska Bezienswaardigheden

Een unieke vakantiebestemming

Als je in Alaska op vakantie gaat wacht je een unieke ervaring. De bergen zijn hoog en machtig, de bermen de kleurrijkste die je ooit gezien hebt. Met lege wegen, indrukwekkende uitzichten, dorpen waar soms maar één gebouw staat is niet uitzonderlijk. In Alaska vindt je de grootste gletsjers, de hoogste bergen en de diepste fjorden van heel Noord-Amerika.

Kaart van Alaska

De kaart van alaska is eigenlijk te groot om zo even weer te geven; toch staat hij hieronder!

kaart alaska

Bezienswaardigheden Alaska

Bezienswaardigheden Alaska Checklist

  • Denali
  • Anchorage
  • Kenai Fjords National Park
  • Mendenhall Glacier

Niek Hindriks