Arkansas

De staat Arkansas bestaat uit 134.856 km2 land. Er zijn diverse leuke bezienswaardigheden in Arkansas. Het grenst aan Missouri in het noorden, aan Texas en Oklahoma in het westen, in het oosten aan Mississippi en Tennessee en aan Louisiana in het zuiden. De belangrijkste rivier is de Mississippi. Het is licht bergachtig in het noordwesten van Arkansas, het hoogste punt is 839 meter hoog en heet Magazine Mountain in de Ozark Mountains. Het grootste gedeelte van Arkansas bestaat uit bosrijke gebieden. Ook kent de staat veel vruchtbare landbouwgebieden, met name in de rivierdelta bij de Mississippi.

Activiteiten in Arkansas

Het klimaat in Arkansas

Arkansas wordt gerekend tot de zuidelijke staten van de Verenigde Staten. Deze staat heeft een subtropisch klimaat met hele warme zomers en hele koude winters. Er kan in de hooglanden erg veel sneeuw vallen, tot wel 25 cm, terwijl in de laaglanden niet meer dan 5 cm valt. Het weerklimaat in Arkansas is extreem; veel sneeuwval, hagel, onweer en zelfs tornado’s.

Bezienswaardigheden Arkansas

Als je Arkansas wilt bezoeken doe je dit voor de mooie natuur en de aardige mensen. In het noorden en het westen liggen de Ouachita Mountains en de Ozark Mountains. De hoofdstad van Arkansas is Little Rock. In het noordwesten vindt je het Ozark National Park, dit is zeker een bezoekje waard. Dan heb je ook nog het Hot Springs National Park, het kleinste park van de reeks.

  • Ozark National Park
  • Hot Springs National Park

 

Kaart van Arkansas

kaart van arkansas

Niek Hindriks