Californië bezienswaardigheden

Californië heeft de meeste inwoners van alle staten in Amerika. Het is één van de grootste staten van Amerika, samen met Alaska en Texas. Californië heeft een oppervlakte van 411.049 km2 en heeft ruim 33 miljoen inwoners. De hoofdstad van Californië is Sacramento.

Californië is de belangrijkste landbouwstaat van Amerika, ook al bestaat het maar uit 15% landbouwgebied. Er zijn vele natuurmonumenten te vinden, waaronder National Parks en National Monuments. Het grootste inwonersaantal woont in stedelijke gebieden, zoals San Francisco, Los Angeles en San Diego.

Klimaat in Californië

– grote klimaatverschillen in Californië –

Omdat Californië heel groot is zijn er ook grote klimaatverschillen. Vooral langs de kust is er een gematigd klimaat met natte winters in het noorden. In het oosten van Californië bevinden zich de Sierra Nevada bergen en hier valt regelmatig sneeuw. In het zuiden bevinden zich de woestijnen en hier kan de temperatuur heel hoog oplopen. Over het algemeen heerst er in het grootste gedeelte van de staat een mediterraan klimaat, wat Californië een perfecte vakantiebestemming maakt.
Lees ook dit artikel over de extreme droogte in Californië.

Activiteiten in Californië bezienswaardigheden

Californië Nationale Parken

 • Yosemite National Parksf golden gate
 • Kings Canyon National park
 • Sequoia National Park
 • Channel Islands National Park
 • Death Valley National Park
 • Joshua Tree National Park
 • Lassen Volcanic National Park
 • Redwood National Park

Hieronder staan de nationale parken op de kaart:

[map weather=”1″ clouds=”1″ autofit=”1″] [pin tooltip=”Yosemite national Park” description=”Yosemite national Park”]Yosemite national Park[/pin] [pin tooltip=”Kings Canyon National park” description=”Kings Canyon National park”]Kings Canyon National park[/pin] [pin tooltip=”Sequoia National Park” description=”Sequoia National Park”]Sequoia National Park[/pin] [pin tooltip=”Channel Islands National Park” description=”Channel Islands National Park”]Channel Islands National Park[/pin] [pin tooltip=”Death Valley National Park” description=”Death Valley National Park”]Death Valley National Park[/pin] [pin tooltip=”Joshua Tree National Park” description=”Joshua Tree National Park”]Joshua Tree National Park[/pin] [pin tooltip=” Lassen Volcanic National Park” description=” Lassen Volcanic National Park”] Lassen Volcanic National Park[/pin] [pin tooltip=”Redwood National Park” description=”Redwood National Park”]Redwood National Park[/pin] [/map]

 

Een rondreis door Californië

Wat je zeker niet moet missen als je Californië bezoekt:

 • San Francisco, met als hoogtepunten; Golden Gate Bridge, Alcatraz, Chinatown en Union Square.
 • Los Angeles, met een bezoek aan Hollywood, Beverly Hills, de Universal Studios, de stranden van Venice en Malibu, Chinatown en Disneyland.
 • Yosemite National Park, een groot natuurpark bekend om de watervallen, enorme rotsen van graniet en de reuze Sequoia bomen.
 • Death Valley National Park, in dit woestijngebied regent het haast nooit

Reisverslagen Californië

Bekijk ons reisverslag over reizen in Californië, lees meer hier.

Vliegtickets Californië

Populaire bestemmingen in Californie om op te vliegen!

 • San Francisco
 • Los Angeles
 • San Diego

Californië bezienswaardigheden

In Californie zijn zeer veel zaken die je eigenlijk moet bekijken!

Vakantie naar Californië

Californië is vanwege het aangename mediterrane klimaat een aantrekkelijke vakantiebestemming. Maar vergis je niet, er kan ook sneeuw vallen, met name in de bergen in het oosten van Californië. In Californië vind je meerdere Nationale Parken. Er zijn er in totaal acht, waaronder Yosemite National Park, het eerste en oudste nationale park dat in de VS werd gesticht. De belangrijkste steden om te bezoeken in Californië zijn Los Angeles en San Francisco. In San Francisco vind je onder andere de wereldberoemde gevangenis Alcatraz en de zo mogelijk nog bekendere Golden Gate Bridge. In Los Angeles kun je de celebrities van Amerika tegen het lijf lopen in Beverly Hills waar de mooiste en duurste huizen staan. De Hollywood studio’s zijn ook in Los Angeles gevestigd. Het wereldberoemde Disney World is hier gevestigd alsmede beroemde Universal Studios waar vele bekende artiesten hun muziek opnemen. Ben je een zonaanbidder dan breng je natuurlijk een bezoek aan het strand van Malibu of Venice.

Camperen in Californië

Binnenkort meer over camperen in Californië

Kaart Californië

Hieronder de kaart van Californië

kaart californie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *