Top 6 leuke bestemmingen in Californië

Californië is misschien wel de meeste populaire staat om je reis door Amerika te beginnen. Daarom hebben wij voor jou de meest mooie plekken in Californië voor je op een rijtje gezet.

Griffith Observatory Los Angeles 

socalgriffith

Naast dat dit een fantastisch museum over sterrenkunde, staat de Griffith Observatory bekent om zijn prachtige uitzicht op de stad. Vanaf deze berg zie je heel Los Angeles van boven en kan je kijken tot en met de oceaan. Verder heb je vanaf hier ook goed opzicht op de Hollywood sign. Alleen het ritje naar boven door de prachtige buurt Hollywood is al de moeite waard. Wanneer je meer van een uitdaging houdt, kan je deze berg ook beklimmen doormiddel van een prachtige wandeling met mooie vergezichten! Voor elk wat wils.
foto: http://www.discoverlosangeles.com/explore/pictures

Point Lobos State Park

Point-Lobos-Denis-Lincoln

Aan de prachtige Highway 1 kan je dit state park vinden. Park Lobos staat bekend om de mooie natuur met prachtige kliffen en het heldere blauwe water. Het state park is zeer geschikt voor wandelingen langs de kliffen. Naast de prachtige kliffen leven hier ook veel wilde dieren. Als je echt geluk hebt zijn hier soms zelfs walvissen te zien. Het park is niet groot, maar je kunt je hier prima een dag vermaken.
foto: http://saveourshores.org/mpa-mondays-point-lobos/

Heisler Park Laguna Beach

socalheisler2

Wanneer je echt wilt genieten van de Golden Coast, dan is een bezoekje aan dit park zeker de moeite waard. Dit zeer mooi aangelegde park begint bij Main Beach Laguna en gaat met een goed aangelegd wandelpad naar North Laguna. Zo heb je prachtig uitzicht op de kust met zijn palmbomen en een aangenaam zeewindje. Zeker met zonsondergang is Heisler Park zeker een must!
foto: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/a6/80/cd/a680cd9c5b8e0403ca729cfef7541fe4.jpg

Moro Rock Sequoia National Park

socalmoro

Wanneer je in Sequoia National Park bent, moet je zeker een naar Moro Rock gaat. Wanneer je last van hoogtevrees hebt is dit misschien geheel aan te raden, maar het uitzicht is het dubbel en dwars waard! Doormiddel van een steile trap klim boven op een rots. Vanaf de rots heb je prachtig uitzicht over de vallei. De rots ligt namelijk 2050 meter boven zeeniveau en steekt 75 meter boven de omgeving uit.
foto: http://joeorman.shutterace.com/

Glacier Point Yosemite National Park

socalglacier

Vanaf Glacier Point heb je fantastisch uitzicht over de Yosemite Valley. Met de auto kom je een weg door de bossen van Yosemite makkelijk bij Glacier Point. Ook kun je met een bus die vertrekt vanuit Yosemite Village naar Glacier Point. Eenmaal boven kun je genieten van het uitzicht, want Yosemite zag je nooit mooier dan vanaf Glacier Point.
foto: http://americasgreatoutdoors.tumblr.com/post/106909501759/with-the-start-of-the-new-year-comes-new

Catalina Island

socalcatalina

Voor de kust van Los Angeles ligt die schattige eiland. Met de boot ben je in een uurtje op dit eiland. Je zou dus een dag heen en weer kunnen gaan. Maar het is natuurlijk ook leuk om een nachtje te blijven. Op dit eiland rijden bijna geen auto’s en als toerist kun je het eiland verkennen per golfkar. Catalina Island staat bekend om het prachtige uitzicht op de vele baaien en het heldere blauwe water. Het wordt gezien als een stukje mediterrane kust in Californië.
foto: http://dparkphotoblog.com/wedding-pictures/catalina-island-descanso-beach-club-wedding-samantha-justin/

Niek Hindriks