Delaware

Delaware is op Rhode Island na de kleinste staat van de Verenigde Staten. Delaware heeft leuke diverse bezienswaardigheden. Het oppervlakte bedraagt slechts 6452 km2, het inwonersaantal is 907.000. De Delaware is de belangrijkste rivier en vormt de grens met New Jersey. Delaware is erg vlak, het hoogste punt is 137 meter.

Het klimaat in Delaware

Delaware heeft een warm zeeklimaat, dit komt door het vele water in de omgeving. De verschillen in de temperatuur kunnen soms aanzienlijk groot zijn. In de zomer is het in heel Delaware warm, tussen de 25 en 31 graden, met soms een uitschieter naar 35 graden. Het najaar in Delaware duurt ongeveer twee maanden, daarna breken de wintermaanden aan. Regen valt er het hele jaar door.

Bezienswaardigheden Delaware

Wil je Delaware een bezoek brengen, dan is er genoeg te doen en te zien. Delaware heeft veel monumenten, musea en toeristische attracties. Een van de best bewaarde herenhuizen in de staat is het Winterthur Museum en landgoed in Wilmington. Je kunt diverse rondleidingen volgen in de historische tuinen en het huis. Ook Nemours Mansion is een historisch herenhuis. Een andere toeristische attractie vindt je in Georgetown, de Schat van de Zee. Je kunt hier het in 1622 verdronken Spaanse galjoen Nuestra Senora de Atocha ontdekken.

  • Landgoed Wilmington
  • Nemours Mansion
  • Delaware beaches
  • john dickinson house

Activiteiten in Delaware

Kaart van Delaware

Bekijk hieronder de kaart van Delaware.

kaart delaware

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *