Nebraska Bezienswaardigheden

Nebraska is een van de Verenigde Staten en heeft ruim 1 miljoen inwoners. Het ligt in de Great Plains, wat een langgerekt gebied is van prairies en steppes. Oorspronkelijk werd Nebraska door Indianenstammen bevolkt. Nebraska betekent vlak water, deze naam is door de Indianen gegeven en heet nu Platte Rivier.

nebraska landschapDe geschiedenis van de staat Nebraska

Lange tijd was Nebraska in Franse handen. In 1803 verkocht Frankrijk het aan Amerika. In 1867 werd Nebraska officieel de 37e staat van Amerika. Kolonisten vestigden in het jaar 1860 in Nebraska. Ohama is de grootste stad van Nebraska, terwijl de hoofdstad Lincoln is.

Bezienswaardigheden Nebraska

Enkele bezienswaardigheden in Nebraska welke absoluut moeten worden bezocht!

  • Durham Museum
  • Henry doorly zoo
  • Strategic Air and Space museum
  • Sunken Gardens
  • Nebraska State Capitol

Activiteiten in Nebraska Bezienswaardigheden

Het klimaat in de staat Nebraska

Nebraska heeft warme en overwegend zonnige zomers. In de winter heerst er vaak strenge tot zeer strenge vorst (min 5 tot min 14 graden). Het komt zelfs voor dat het in de winter tot min 30 graden wordt. Sneeuwstormen komen veel voor en ook tornado’s komen geregeld voor. Er kan in de winterperiode tot wel 80 centimeter sneeuw vallen. Het blijft alleen vaak niet liggen, omdat het overdag vaak dooit.
Warren Buffet is een beroemde inwoner van Nebraska, hij is een bekende multimiljardair en een boegbeeld voor het Midden van Amerika.

Kaart van Nebraska

Hieronder staat de kaart van Nebraska.

Kaart van Nebraska

Niek Hindriks