New Hampshire

New Hampshire, afkorting NH, is een van de kleinste staten van de Verenigde Staten. De staat New Hampshire bevindt zich bijna helemaal in het noordoosten van het land. De bijnaam van New Hampshire is “the Granite State”, op basis van het feit dat in deze staat veel graniet te vinden is. De hoofdstad is Concord, maar de grootste steden van New Hampshire zijn Manchester en Nashua.

Bezienswaardigheden New Hampshire. Wat te doen en zien in de staat New Hampshire?

new hampshire natuur
http://www.cheapflights.com/news/fall-foliage/

In New Hampshire is voldoende te doen. Wat deze Staat echter vooral aantrekkelijk maakt voor vakantiegangers zijn de bijzondere natuur en de leuke buitenactiviteiten. Zo heb je er de White Mountains, een prachtig berggebied waar je veel buitenactiviteiten kan doen, waaronder wintersporten. Maar de Staat heeft ook een meergebied, gecentreerd rond Lake Winnipesaukee, waar je verschillende watersporten kan beoefenen. De dorpjes rond de meren zijn vooral geschikt voor families met kinderen, die daar lekker rustig kunnen winkelen, wandelen en dineren. Verder heeft New Hampshire mooie bosgebieden waar je kan wandelen, vissen en kamperen.

Activiteiten in New Hampshire

Klimaat in de staat New Hampshire

New Hampshire heeft een gematigd landklimaat, maar in de hoogst gelegen gebieden is er sprake van een alpineklimaat. Dit betekent dat de bergen in de winter weken tot maanden lang wit kunnen zijn door de sneeuw. De zomers daarentegen kunnen in de lager gelegen gebieden aardig warm zijn. Temperaturen van boven de 30 graden Celsius zijn niet ongewoon.

Kaart New Hampshire

New Hampshire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *