South Carolina bezienswaardigheden

South Carolina, afkorting SC, is een Staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De Staat grenst aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van South Carolina is Columbia. De bijnaam van de Staat is “the Palmetto State”, verwijzend naar de een speciale palmboom die langs de kusten groeit (sabal palmetto).

South Carolina Een prachtige Staat

Soutch Carolina is een Staat die vooral bekend staat om haar prachtige natuur en avontuurlijke uitstapjes. In het noorden vind je de Blue Ridge Mountains, met als hoogste berg de Sassafras Mountain. In dit gebied vind je veel watervallen en snelstromende rivieren. Als je een beetje avontuurlijk bent, is raften op de Chattooga rivier echt iets voor jou. Voor watersporten als vissen, waterskiën, kajakken en kanoën kan je ook terecht in het centrale deel van de Staat. Hier vind je onder andere Lake Marion en Lake Murray. Als je meer van strandwandelingen houdt, dan kan je het beste langs de kustlijn van South Carolina reizen. Op de stranden kom je vaak verdwaalde schildpadden en krabben tegen. En als je luxe wil in de vorm van golfbanen, vijfsterren hotels, et cetera, dan ga je naar het drukke Grand of Myrtle beach. Voor cultuur kan je het beste naar Charleston. Hier vind je nog prachtige Victoriaanse en koloniale architectuur.

Activiteiten in South Carolina

Klimaat in de staat South Carolina

Soutch Carolina is een zonnige Staat met een warm zeeklimaat. De zomers zijn er aardig warm, maar niet verstikkend door de frisse zeebries. Tussen juni en december is in deze Staat helaas wel kans op tropische stormen.

Bezienswaardigheden South Carolina

Wat kan je doen als je in South Carolina bent? Wat zijn leuke plekken om te bekijken?

  • BrookGreen Gardens
  • Fort Sumter
  • Middleton Place

Wij zijn nog niet in South Carolina Geweest en moeten de bovenstaande lijst daarom nog aanvullen!

Vakantie in South Carolina

South Carolina is een staat in het zuiden van de Verenigde Staten, grenzend aan de Atlantische Oceaan. De Blue Ridge Mountains liggen in deze staat en zijn ook buiten de VS erg bekend. South Carolina is vooral de moeite van het bezoeken waard vanwege de prachtige natuur die er te vinden is. South Carolina heeft één Nationaal Park, namelijk het Congaree National Park. Het is “slechts” 90 vierkante kilometer groot en het is pas sinds 2003 toegevoegd aan de lijst van nationale parken. Er bevinden zich meerdere prachtige meren in South Carolina, onder andere Lake Marion, Lake Murray en Lake Moultrie. De rivier Savannah vormt voor een deel de natuurlijke grens met de staat Georgia. Tijdens de Burgeroorlog die in 1861 uitbrak vocht South Carolina mee aan de zijde van de Confederatie die voor afschaffing van de slavernij was. In North Carolina was het juist andersom, daar waren veel rijke industriëlen die de slaven juist goed konden gebruiken. Na het einde van de burgeroorlog sloot South Carolina zich als één van de eerste staten aan bij de Unie, die later de Verenigde Staten van Amerika zou worden.

Kaart van South Carolina

Hieronder staat de kaart van South Carolina welke je een goed overzicht geeft over de kleine staat.

South Carolina Kaart

 

Ben je in de staat South Carolina? Bezoek dan ook de staten North Carolina en Tennessee.  Voor alle staten? Kijk dan snel hier: Alle staten van Amerika.

 

Niek Hindriks