South Dakota Bezienswaardigheden

South Dakota, afkorting SD, is een Staat die zich, hoe kan het ook anders, ten zuiden van North Dakota bevindt, vrij centraal in de Verenigde Staten. De hoofdstad van de Staat is Pierre en de grootste stad is Sioux Falls. De bijnaam van de Staat is “the Mount Rushmore State”.

mountrushmore amerikaantjeSouth Dakota de staat van de Mount Rushmore

Zoals blijkt uit de bijnaam van de Staat, is de belangrijkste toeristenattractie van South Dakota Mount Rushmore. Mount Rushmore is een nationaal monument gelegen in de Blakc Hills. In het graniet van de bergen zijn de hoofden van de vier “founding fathers” van de Verenigde Staten, namelijk (voor de kijker van links naar rechts) George Washinton, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Het monument beslaat ongeveer 5 km en wordt elk jaar door meer dan 2 miljoen mensen bezocht.

Activiteiten in South Dakota Bezienswaardigheden

Andere trekpleisters in South Dakota

De natuur van South Dakota kan je het beste bekijken in Badlands National Park en Windcave National Park. Andere bezienswaardigheden zijn het Crazy Horse Memorial, het antwoord van Native Americans op Mount Rushmore, en Custer State Park, eveneens een prachtig natuurpark met bijzondere flora en fauna. Verder zijn in deze Staat zeven Indianen reservaten te vinden.

Klimaat in South Dakota

South Dakota kent eigenlijk twee klimaattypes. In het oosten is sprake van een gematigd landklimaat, terwijl het westen een koud steppeklimaat heeft. De gebieden worden van elkaar gescheiden door de Missouri rivier.

Bezienswaardigheden South Dakota

We krijgen vaak een vraag over South Dakota, wat kan je er precies doen? Hieronder staat een lijst met leuke bezienswaardigheden van South Dakota.

  • Mount Rushmore
  • Badlands National Park
  • Custer State park
  • Black Hills Forest
  • Crazy Horse Memorial
  • Needles

Kaart van South Dakota

Hieronder kunt u de kaart van South Dakota vinden.

South Dakota Kaart

 

Bezoek ook de staten North Dakota, Wyoming, Montana, Nebraska en Minnesota! Voor alle staten? Kijk dan snel hier: Alle staten van Amerika.

Niek Hindriks