Virginia

Virginia, afkorting, VA, is een Staat aan de oostkust van de Verenigde Staten. De bijnaam van de Staat is “the Old Dominion”. Virginia is één van de vier Staten die zich een gemenebest noemen. De hoofdstad van de Staat is Richmond. Arlington is een andere grote en belangrijke stad.

Toerisme in Virginia

http://justinhughesmythics.com/
http://justinhughesmythics.com/

Virginia staat bekend om haar prachtige natuur, nabijheid bij Washington D.C. en betrokkenheid bij de Amerikaanse geschiedenis. Als je van het strand houdt, dan kan je terecht aan de Atlantische kust van Virginia. Met name de badplaats Virginia Beach is een aanrader. Als je meer van bossen en bergen houdt, dan kan je een bezoek brengen aan Shenandoah National Park, dat grenst aan Blue Ridge Mountains, die weer onderdeel zijn van de Appalachen. In een van de vele bezoekerscentra kan je informatie inwinnen over het gebied. Maar ook op bestuurlijk gebied is Virginia belangrijk. Arlington is vastgegroeid aan Washington D.C. Hierdoor bevinden vele belangrijke bestuurlijke gebouwen, zoals het hoofdkwartier van de CIA, zich in deze stad.

Activiteiten in Virginia

Klimaat in Virginia

Virginia heeft lange, warme zomers en redelijk koude winters. Met name in de bergen kan er aardig wat sneeuw vallen. Daar staat dan weer tegenover dat Virginia ook regelmatig het slachtoffer is van orkanen en tropische depressies. Ook heb je er soms tornado’s.

Kaart van Virginia

[map zoom=”6″ weather=”1″ clouds=”1″] [pin center=”1″ tooltip=”Virginia State” description=”Virginia State”]Virginia[/pin] [/map]

Niek Hindriks