Tennessee

tennessee omgeving
http://wallpapersgreen.com/tennessee-landscape-photographer-one-million-wallpapers-free-android/

Tennessee, afkorting TN, is een Staat van de Verenigde Staten die ook wel “the Volunteer State” wordt genoemd. Deze bijnaam verdiende de Staat door in de oorlog van 1812 veel vrijwillige soldaten te leveren. De hoofdstad en op één na grootste stad van Tennessee is Nashville. De grootste stad is Memphis.

Tennessee als muziekstaat / bezienswaardigheden

Als je van moderne Amerikaanse muziek houdt, dan is een bezoekje aan Tennessee echt wat voor jou. Tennessee heeft namelijk een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van vele Amerikaanse muziekstromen, waaronder rock & roll, blues en country. Memphis is de thuishaven van Sun Records, waar onder andere Elvis Presley, Johnny Cash en Roy Orbison onder contract stonden, en waar rock & roll voor het eerst vorm kreeg. Verder wordt Beale Street in Memphis wel gezien als de geboorteplaats van blues. Als je meer geïnteresseerd bent in natuur, dan kan je overigens ook goed terecht in Tennesse. Aan de oostkant wordt de Staat namelijk gedomineerd door de Appalachen, die hier ook wel bekend staan onder de naam Great Smoky Mountains. De rivier Mississippi vormt de westelijke grens van de Staat.

Activiteiten in Tennessee

Tennessee Nationale parken

  • Great smoky Mountains

Klimaat Tennessee

Afgezien van de bergen, die natuurlijk altijd kouder zijn, heeft Tennessee een vochtig en subtropisch klimaat. Dit betekent dat de zomers warm en nat zijn. De winters zijn mild en verder dan nachtvorst komt het vaak niet.

Tennessee Walking Horse

Een bekende paardenras is het tennessee walking horse ras een samenvoeging van diverse paarden.

Tennessee Kaart

tennessee

Niek Hindriks