Vermont

Vermont, afkorting VT, is een kleine Staat in het noordoosten van de Verenigde Staten. De bijnaam van de Staat is “the Green Mountain State”, naar de Green Mountains die door de Staat heen lopen. Aan de westkant wordt Vermont gescheiden van New York door lake Champlain. In het noorden grenst de Staat aan Canada. De hoofdstad van Vermont is Montpelier, met slechts 8000 inwoners de kleinste hoofdstad van alle Staten. De grootste stad is Burlington.

Ahornstroop, idyllische dorpjes en natuur

http://verkeersbureaus.info/noord-amerika/usa/vermont/natuur/
http://verkeersbureaus.info/noord-amerika/usa/vermont/natuur/

Vermont staat bekend om een aantal dingen. Ten eerste is het de grootste producent van Ahornstroop, in het Engels Maple syrup genoemd, van de Verenigde Staten. Verder is het een Staat met veel bergen en groen. Als je van het buitenleven houdt, dan is een bezoekje aan de Green Mountains echt een aanrader. Ook de natuurgebieden rondom het Champlainmeer, een van de grootste zoetwater meren van de Verenigde Staten, het Marsh-Billings-Rockefeller National Historical Park en het Appalachian National Scenic Trail zijn de moeite waard. Verder kan je In Vermont leuke, idyllische dorpjes met typische witte huisjes en kerkjes bezoeken.

Activiteiten in Vermont

Vermont Bezienswaardigheden

Ga je naar Vermont? Check dan sowieso de volgende bezienswaardigheden.

  • Champlainmeer
  • Billings Farm en museum
  • Sugarbush Resort
  • Bennington Battle Monument

Vakantie in Vermont

Vermont maakt sinds 1791 deel uit van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een kleine staat in het noordoosten van de VS. Vermont staat vooral bekend om zijn mooie natuur en de gezellige en knusse dorpjes met witte huisjes. Vermont is een zeer vrijgevochten staat waar zo nu en dan de discussie oplaait of de staat niet uit de VS zou moeten treden. Een deel van de bevolking is verre van tevreden over de regering in Washington D.C. Met name het recht om een vuurwapen te mogen bezitten leeft sterk in Vermont. Daarnaast is er ook een sterke milieubeweging die pleit voor het behoud van de natuur in de staat. Vermont is een prima staat om te bezoeken als je een rondreis maakt door de Verenigde Staten.

Klimaat in de staat Vermont

Vermont heeft over het algemeen warme zomers en aardig koele winters. Gedurende het hele jaar valt er neerslag. ’s Winters valt deze neerslag vaak in de vorm van sneeuw. Dit is met name het geval in de hoger gelegen gebieden.

Kaart Vermont

Hieronder de kaart van Vermont.

kaart vermont

 

Lees ook informatie over de volgende staten:

 

Niek Hindriks