West Virginia

West Virginia, afkorting WV, is een Staat in het oosten van de Verenigde Staten. De Staat ligt ten westen van de Staat Virginia. De bijnaam van Virginia is, om voor de hand liggende redenen, “the Mountain State”. De hoofdstad is Charleston.

Veel natuur West Virginia

SOURCE http://josephrossbach.photoshelter.com/image/I00000SJv._jKh6E
SOURCE http://josephrossbach.photoshelter.com/image/I00000SJv._jKh6E

Zoals de bijnaam van West Virginia al zegt, zijn in deze Staat veel bergen te vinden. West Virginia ligt namelijk deels in de Appalachen. Een bezoekje aan West Virginia is daarom vooral de moeite waard als je van natuur en buitensporten houdt. De Staat heeft ontzettend veel nationale parken, waar je onder andere kan skiën, raften, vissen, wandelen, backpacken en mountainbiken. Als je van idyllische en schilderachtige dorpjes houdt, dan is West Virginia zeker een bezoekje waard. Ook kan je er een aantal fantastische ‘ghost tours’ doen, waarbij je alles leert over lokale spookhuizen. West Virginia heeft sowieso een rijke geschiedenis. Met name op het gebied van de Burgeroorlog kan je veel musea vinden. Ook worden belangrijke veldslagen soms nagespeeld.

Activiteiten in West Virginia

Klimaat in de staat West Virginia

West Virginia heeft relatief warm (land)klimaat. In tegenstelling tot veel Staten, waarbij een warme zomer direct overgaat in een koude winter, heeft West Virginia duidelijk vier seizoenen. Temperaturen zijn gematigd, behalve in de bergen waar het ’s winters behoorlijk koud kan worden.

 

Muziek over de staat;

Kaart van West Virginia

Hieronder staat de kaart van West Virginia

We

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *