Wyoming

Wyoming, afkorting WY, is een Staat in het berggebied van het westen van de Verenigde Staten. Het is een van de grotere, maar minst dichtbevolkte Staten. De bijnaam van Wyoming is “the Equality State”. De hoofdstad is Cheyenne.

Wyoming Nationale ParksWyoming Nationale Parken

Ongeveer twee derde van Wymoming is bedekt met de bergen van de Rocky Mountains. De rest van de Staat bestaat uit prairie landschap. In Wyoming vind je onder andere het beroemde Yellow Stone National Park, het eerste nationale park van het land. Je vindt er onder andere de beroemde Old Faithful Geyser en ook de flora en fauna zijn er erg bijzonder. Natuur is wel echt de trekpleister van Wyoming. Andere toeristische attracties zijn er bijna niet te vinden. De vele nationale parken en mogelijkheden om buitenactiviteiten te beoefenen, maken een bezoekje aan deze Staat echter zeker de moeite waard. Ook kan je er wel een aantal historische sites bezoeken.

  • YellowStone National park

Lees meer over de nationale parken in Amerika.

Activiteiten in Wyoming

Wyoming Klimaat

Wyoming heeft een koud steppeklimaat. Ook is het een van de droogste Staten van de Verenigde Staten. Je zou op een aantal plekken zelfs kunnen spreken van een woestijnklimaat. In de wintermaanden is het in Wyoming behoorlijk koud. Dit houdt wel in dat je in de bergen wintersporten kan beoefenen.

Wyoming Airport

Er zijn diverse airports in Wyoming te vinden!
De grootste airports zijn Cheyenne en Casper.

wyoming

Ga je richting Canada door de staat Montana? Lees dan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *