Havasu Falls Watervallen

Havasu Falls/Navajo Falls

De Havasu Falls in Arizona vormen een geliefde bestemming voor wandelaars die deze groenblauw watervallen graag willen bewonderen. De watervallen zijn diep verstopt in de Grand Canyon, en hoewel reserveren moeilijk is, is het een schitterende wandeling van 12 kilometer.

Wat is de Havasu Falls?

De Havasu/Havasupai Falls liggen in de Havasu Canyon aan de westkant van de Grand Canyon. Gelegen midden in de rode rotsen van de Canyon, vind je dit blauwgroene wonder van een waterval. De dertig meter hoge waterval ligt in het Havasupai Indian Reservation en is het beste te bereiken via de highway 66.

Wandelen en zwemmen Havasu Falls

Je parkeert de auto op de Huapalai Hilltop parkeerplaats en vanaf daar ga je te voet of per paard richting Supai Village. Deze trail is 12 kilometer lang, en dan ben je er nog niet. Vanaf Supai Village loop je verder naar de Havasu Falls, wat nog ongeveer 4 kilometer is. In totaal is je wandeling naar de Falls dus ongeveer 16 kilometer. Wil je deze hike maken, dan is het aan te raden je goed voor te bereiden! Bij de Havasu Falls kan ook gezwommen worden, wat wel echt een aanrader is. De waterval valt in een turquoise-groen zwembad waarin je lekker kunt dobberen.
Kamperen in de woestijn
Tijdens je wandeling naar The Falls loop je door de woestijn en kun je het gebied verkennen onderweg naar Supai Village. Het is niet helemaal ongevaarlijk om hier te lopen, want er kunnen vaak plotselinge overstromingen ontstaan. Je kunt er ook een meerdagen tocht van maken en kamperen op Havasupai land.

Navajo Falls

De Havasu Canyon bestaat uit meerdere watervallen, waarvan de bekendste dus Havasu Falls is. De eerste waterval die je echter tegenkomt is de Navajo Falls. Deze is zo’n 23 kilometer hoog en ligt zo’n 2,3 kilometer voorbij Supai Village. Andere, minder bekende, watervallen in de buurt zijn Mooney Falls, deze ligt iets minder dan 5 kilometer vanaf Supai, Beaver Falls, op zo’n 8 kilometer vanaf Supai en als laatst heb je de Colorado River. Deze ligt op 14 kilometer wandelen vanaf Supai Village.