Indian Summer New England

indiansummer1Wil je in de herfst Amerika bezoeken, dan kun je overwegen om de vakantie te spenderen aan de oostkust. Tijdens de herfst staan de staten van New England (Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island of Vermont) in het teken van de Indian Summer. Indian Summer is de herfstperiode van half september tot en met eind oktober wanneer de bomen het mooiste verkleuren.

Wat kan je verwachten?

Nadat de eerste nachtvorst plaats heeft gevonden, wordt de koude poollucht weer tijdelijk teruggetrokken naar het noorden. De temperaturen lopen dan weer op naar de 20 graden. De eerste nachtvorst is verantwoordelijk voor de mooie gekleurde bladeren. De bomen hebben een signaal gekregen om de voedsel toevoer te stoppen en hierdoor beginnen de bladeren te verkleuren.

Waar moet je heen?

New Hampshire

new hampsire

New Hampshire is net een ansichtkaart tijdens de herfst. De schilderachtige dorpjes, die veelal groen gekleurd zijn steken mooi af met de herfstkleuren, liggen op de route in het zuidwesten van New Hampshire. Hier ligt ook Mt. Monadnock, die omringd wordt door rijen rode, gele en oranje kleuren.

In de White Mountains, brengt Route 302 je door een schilderachtige vallei van rode Maple trees en gele bomen die tegen de bergwand omhoog groeien. Ook hier in de buurt ligt  Kancamagus Highway, dit is een National Scenic Byway dat van oost naar west gaat door de White Mountains. Deze route in ook zeker de moeite waard. 

Vermont

vermontNaast dat Vermont bekend staat om de maple syrup en de kazen, is de Green Mountain State bekend om zijn spectaculaire loofbomen in de herfst. De staat Vermont is de meest beboste staat van de regio, 80% van het land is bedekt met bossen. Hierdoor heeft het een grote selectie van verschillende kleuren van donker rood tot licht geel.

Rij I-91 van Brattleboro naar Newport  voor de meest gekleurde route dat je langs de  Connecticut River Valley en de hellingen van de “Northeast Kingdom” brengt. Een andere scenic route is Route 100, die door de hele staat gaat. Deze route leidt je door de vibrante kleuren van de Green Mountains en brengt je langs boerderijen en dorpen. 

Massachusetts

massachucettsVoor de mooiste kleuren  van deze staat reis je af naar de Berkshires in het westen van Massachusetts. Bochtige wegen leiden je door de regio. Hierbij passeer je gekleurde weilanden, boerderijen, rivieren en meren met op de achtergrond mooie bergtoppen.

Wanneer je verder naar het oosten gaat kom je bij de Connecticut River Valley, waar je uitzicht hebt op kleurrijke vergezichten, met name het gebied rond de Quabbin Reservoir. Dichter bij Boston ligt de Walden Pond State Reservation en de  Mount Auburn Cemetery, beide hebben duizenden bomen die prachtige herfstkleuren hebben.

Rhode Island

Rhode Island is misschien klein, maar voor de echte Indian Summer liefhebber biedt de staat genoeg dramatische plekken die de mooiste herfstkleuren bieden vanaf midden oktober tot begin november. De beste plekjes zijn te vinden in de Blackstone Valley en South Country,  Hier vindt je prachtige kleuren en pompoenen. 

Connecticut

192ff0ef68d3f236ba76badffddd6407Op een klein uurtje rijden vanaf New York City beginnen de Indian Summer kleuren zich al te ontwikkelen. Ook hier is een groot assortiment aan verschillende kleuren rood, geel en oranje te bezichtigen. Ook hier begint de Indian Summer iets later, namelijk vanaf Oktober tot en met November.  Een van de beste plekken om te bezoeken is de Litchfield Hills. Route 7 brengt je langs de ‘countryside’ van Connecticut. Wanneer je de Housatonic River  volgt zul je versteld staan van de prachtige kleuren. Het plaatje Litchfield is ook een leuk plaatsje om te bezichtigen en om een pumpkin market te bezoeken.

Route 169, een ‘historic roadway’ en National Scenic Byway, brengt je langs nog meer herfstige bossen. Voor mooi uitzicht en vergezichten is het zeker de moeite op een bezoekje te brengen aan Lake Waramaug en Mount Tom.

 

Foto’s: Flickr kimberlykv, Pinterest

[map type=”hybrid” weather=”1″ bicycle=”1″ autofit=”1″] [pin tooltip=”New Hampshire” description=”New Hampshire”]New Hampshire[/pin] [pin tooltip=”New Hampshire” description=”New Hampshire”]New Hampshire, usa[/pin] [pin tooltip=”Massachusetts” description=”Massachusetts”]Massachusetts, usa[/pin] [pin tooltip=”Rhode Island” description=”Rhode Island, usa”]Rhode Island, usa[/pin] [pin tooltip=”Connecticut” description=”Connecticut”]Connecticut[/pin] [/map]

Reis door Amerika tijdens de Indian Summer

De Indian Summer is één van de mooiste periodes om door Amerika te reizen en dan met name door de staten Massachusetts, Maine, Vermont, New Hampshire, Rhode Island en Connecticut. De bomen staan er prachtig bij in hun mooie herfstkleuren, terwijl het weer nog zeer aangenaam is. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat er begin september vaak al nachtvorst voorkomt, maar als de wind draait en er weer warmte uit het zuiden wordt aangevoerd stijgt de temperatuur weer. Je kunt in deze periode dan ook genieten van temperaturen rond de 20 graden. Plan een mooie rondreis door de staten waar je van de Indian Summer kunt genieten en profiteer van het feit dat het al naseizoen is. Prijzen zijn dan vaak lager en het is op veel plaatsen veel rustiger dan tijdens de vaak veel drukkere zomerperiode.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *