Valley of Fire State Park

Gelegen in de Amerikaanse staat Nevada, net iets boven Las Vegas, ligt de Valley of Fire. Niet zo bekend bij de meerderheid van de mensen, maar zeker een wonderschoon mooie plek en zeker een bezoek waard.

Valley of Fire State Park

Valley of Fire is een State Park in de staat Nevada en heeft haar naam te danken aan de vuurrode rotsen die het landschap sieren. Tijdens de zonsopgang of zonsondergang lijken deze rotsformaties wel in brand te zijn, wat voor een schitterend effect zorgt. Door jarenlange erosie zijn er mooie vormen ontstaan in de rotsen. Veel formaties hebben ook een naam gekregen, zoals Elephant Rock of Beehive. Daarnaast vind je hier ook eeuwenoude rotstekeningen van de native americans.

Valley of Fire State Park Bezienswaardigheden

In het State Park zijn een aantal rotsformaties te vinden die je op moet zoeken tijdens je bezoek aan de Valley of Fire. Zo is er Arch Rock, die je meteen zien als je vanaf de westelijke ingang het park inrijdt. Dit is een natuurlijke boog dat echt een blikvanger is. Hier zie je onder andere rotsformaties zoals Piano Rock, wat natuurlijk voor zichzelf spreekt.
Bij Atlal Rock kun je rotsschilderingen zien van de native americans. Doordat de tekeningen hoog boven de grond zitten, kun je via verschillende trappen naar boven lopen.

Visitor Center Valley of Fire State Park

Halverwege de State Route bevindt zich een afslag die naar het Visitor Center gaat. Via de White Domes Road rij je door een schitterend landschap naar het bezoekerscentrum. Je ziet onderweg ondermeer Mouse Tank, Rainbow Vista, Fire Canyon en White Domes. In het bezoekerscentrum kun een rondleiding doen en informatie vinden over de geschiedenis, geologie en ecologie van het park.

Overnachtingen Valley of Fire

Je kunt in het State Park ook een nachtje kamperen. De Valley of Fire heeft twee campings tot zijn beschikking, maar het is wel ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’ want er zijn in totaal maar 72 plekken beschikbaar. Dus zorg ervoor dat jij je camper op tijd de camping oprijdt als je in het State Park wilt overnachten. Er zijn toiletten, douches, tafels, water en zelfs barbecues beschikbaar op de campings.

Niek Hindriks