5x de leukste wijken van New York

Voor veel mensen is New York een droomstad en de bestemming staat dan ook op menig bucketlist. Een reis naar Amerika plannen is een investering en om zoveel mogelijk uit deze droomreis te halen, ga je goed voorbereid op pad. Bezoek het Vrijheidsbeeld, Times Square, Central Park, Empire State Building en wandel over de Brooklyn Bridge. Naast deze topbezienswaardigheden zijn er ook een aantal wijken waar je geweest moet zijn. We hebben de vijf leukste wijken van New York voor je op een rij gezet, zodat je geen enkel hoogtepunt mist tijdens je droomvakantie.

Greenwich Village

De wijk Greenwich Village bevindt zich in Manhattan en heeft de bijnaam The Village. Deze New Yorkse wijk werd gesticht door Nederlanders en heeft een knusse Europese sfeer. In deze wijk woonden aan het begin van de twintigste eeuw veel creatieve geesten, zoals artiesten en kunstenaars. Je wandelt door de wijk en geniet van de vele hofjes en tuinen. Ook kom je een aantal bekende locaties tegen in Greenwich Village: het appartement van Carrie uit Sex and the City vind je op het adres Perry Street 66 en het gebouw waar de hoofdpersonages van Friends woonden is ook in de wijk te vinden.

Upper East Side

Een andere beroemde wijk in Manhattan is de Upper East Side, die vooral bekend staat als een chique buurt waar je luxe woont en winkelt. Een aantal van de bekendste bezienswaardigheden in New York zijn in deze wijk te vinden. Bezoek bijvoorbeeld het Guggenheim Museum, het Metropolitan Museum of Art of de Frick Collectie. De Upper East Side ligt aan Central Park, het bekendste stadspark van New York. Ook voor liefhebbers van luxe winkels is er genoeg te doen. Bezoek bijvoorbeeld de warenhuizen Barneys of Bloomingdales.

Staten Island

Staten Island is een echt eiland en te bereiken met een veerboot: de Staten Island Ferry. Vanaf de veerboot heb je een mooi uitzicht op het Vrijheidsbeeld en op Downtown Manhattan. Naast de veerboot is Staten Island vooral bekend vanwege South Beach, het bekendste strand van New York. Je bezoekt er een groot reuzenrad, het National Lighthouse Museum of de kleine dierentuin. Goedkope hotelovernachtingen boeken in Amerika is niet eenvoudig en voor New Yorkse verhoudingen is Staten Island een voordeligere keuze.

Williamsburg

Williamsburg is een creatieve en hippe buurt in Brooklyn gevuld met knusse straten en hippe hotspots. Op zonnige dagen geniet je van de huizen met trappetjes, de markten en de vele terrasjes. Ook op een regenachtige dag vermaak je je in het hippe Williamsburg, bijvoorbeeld met een bezoek aan de Brooklyn Brewery of met een film in de indie-bioscoop van de wijk. In de creatieve wijk vind je allerlei mooi spullen: originele cadeaus, vintage parels en producten van lokale kunstenaars.

Coney Island

Net als Williamsburg ligt Coney Island in Brooklyn. Coney Island staat met name bekend om de attractieparken, de zee en de stranden. Op het voormalige eiland kun je heerlijk wandelen of fietsen en bij mooi weer zelfs zwemmen. Kinderen zijn gek op deze wijk vanwege de vele attracties, maar ook vanwege het populaire New York Aquarium.