Walhalla der loterijen – Amerikaanse jackpotprijzen breken records

De Verenigde Staten wordt nog steeds door heel veel mensen als het beloofde land gezien, ondanks het feit dat er wel degelijke zichtbare haarscheurtjes in het machtige bolwerk zitten, zeker nu de meest controversiële president ooit de scepter zwaait in the land of the free and the home of the brave. De avonturen van Donald Trump, of The Donald, zijn bij tijd en wijle vermakelijk, vaker nog schrijnend, of zelfs ronduit pijnlijk, maar gelukkig is de politieke arena niet het enige waar het in Amerika om draait. Het land van de ‘onbegrensde mogelijkheden’ doet zijn naam eer aan als het om loterijen gaat,wist u dat? Wij brengen u in dit artikel op de hoogte!

In 2016 viel de eerste jackpot ooit van meer dan $1 miljard!

Laten we maar meteen met de grootste klapper ooit beginnen: begin januari 2016 viel in de Amerikaanse Powerball loterij een jackpot van bijna $1,6 miljard! Die prijs werd gedeeld door drie winnaars, die alledrie dus ruim een half miljard dollar mochten innen. Hoe kan een loterij jackpot in hemelsnaam tot een bedrag van dergelijke omvang oplopen? Nou, u moet zich om te beginnen bedenken dat de jackpot in deze Powerball loterij begint met een bedrag van $40 miljoen – dat is een bedrag waar de meeste jackpot prijzen nooit of te nimmer bij in de buurt komen. Hoe vaak hebt u in Nederland een jackpotprijs van boven de €40 miljoen zien vallen? Dat aantal zal op de vingers van een hand te tellen zijn.

Het beginbedrag van de Powerball jackpot is enorm, dat weten we inmiddels. Maar daar houdt het nog niet op. Ook de sprongen waarmee de jackpot groeit als deze niet valt, een minimum bedrag van $10 miljoen, zijn bijzonder uit de kluiten gewassen. De eerste rollovers zijn vaak $10 miljoen, maar de bedragen worden steeds groter naarmate de jackpot groeit. Als de jackpot tot een buitensporig bedrag is opgelopen, kan een volgende rollover zelfs in de honderden miljoenen lopen! Hoe dat kan? Door de explosief stijgende lotenverkoop! De stijging van de jackpot wordt bepaald door die verkoop, en u kunt zelf wel nagaan, dat iedereen ineens mee wil spelen in de loterij als de jackpot op een hoogte van $500 miljoen of meer staat.

Houdt u van grote jackpots? Dan is de Powerball loterij zéker voor u!

Er is geen loterij ter wereld die zich kan meten met de Amerikaanse Powerball loterij als het om het bieden van grote jackpots gaat. Ter illustratie: in 2016 noteerden we in totaal zeven Powerball jackpots. Slechts één van die jackpots was lager dan $200 miljoen! En zes van de zeven jackpots waren zelfs ruim boven de $200 miljoen, met als uitschieter het wereldrecord (in januari) van iets minder dan $1,6 miljard. Het leidt geen enkele twijfel dat de US Powerball loterij momenteel de grootste loterij ter wereld is. Dat wil niet zeggen dat er geen andere loterijen zijn die de moeite waard zijn – integendeel zelfs. Maar voor de grootste jackpots moet u simpelweg Powerball spelen. En dat gaat tegenwoordig erg makkelijk, ook als u in Nederland woont. Vroeger moest u daadwerkelijk in de Verenigde Staten zijn om loten te kopen, maar tegenwoordig kunt u van overal ter wereld online in loterijen meespelen, ook in de US Powerball loterij. theLotter is de bekendste aanbieder van online loten: op thelotter.com kunt u een keuze maken uit een totaalaanbod van ruim 50 loterijen van over de hele wereld. Er zijn meerdere aanbieders van loten, maar geen van deze komt qua aanbod ook maar enigszins in de buurt.

Hoe kan je meespelen?

Op de website van theLotter hoeft u alleen maar een account aan te maken en een betaalmethode te kiezen voordat u kunt meespelen. Dit is in een oogwenk gebeurt, en vanaf dat moment kunt u in alle beschikbare loterijen meespelen. Onderstaande video laat het proces op een overzichtelijke manier zien.


U kunt op verschillende manieren meespelen. U hebt natuurlijk de optie om steeds losse loten te kopen, maar u kunt ook voor een multi-trekking pakket of een abonnement kiezen, waarmee u een stuk voordeliger uit bent. Zo pakt u met een multi-trekking pakket van 10 trekkingen al 20% korting; een korting die zelfs tot 25% oploopt als u een pakket van 52 trekkingen koopt.

Alleen of samen met vrienden? Met een groep spelen werkt kansverhogend!

Een van de populairste opties om in loterijen mee te spelen, is het groepsspel. Spelers krijgen langzamerhand in de gaten dat ze hun winkansen verhogen door de krachten te bundelen met die van een groep anderen. Afhankelijk van de hoeveelheid loten die een groep samen aanschaft, lopen de winkansen op. Als u bijvoorbeeld in een Powerball groepsspel van 1000 rijen meespeelt, worden uw kansen op een prijs 1000 keer zo groot! U moet gewoon prijzen wel delen, dat is de consequentie. Maar voor de meesten is dat geen probleem – de opwinding over het winnen van een prijs laat geen ruimte voor negatieve overpeinzingen.
Benieuwd hoe een groepsspel werkt? Hieronder ziet u precies hoe het werkt:

Al ruim drie miljoen prijswinnaars

Natuurlijk wint niet iedereen de jackpot. Maar ook zonder de jackpot blijven er in veel loterijen nog heel veel prijzen over die ook de moeite van het winnen waard zijn. Al vier spelers van theLotter gingen er in het recente verleden met de tweede prijs in de Powerball loterij, ter waarde van $1 miljoen, vandoor. En twee spelers wonnen zelfs een heuse jackpotprijs, waaronder een speler uit Irak die de hoofdprijs in de Oregon Megabucks loterij – een fenomenaal bedrag van $6,4 miljoen – buit maakte! Het kan ook u gebeuren. Als u graag in loterijen meespeelt maar tot nu toe nooit buiten de grenzen van Nederland heeft gekeken, dan ligt hier een uitgelezen kans. U had natuurlijk al wel begrepen dat Nederland geen deel uitmaakt van het walhalla der loterijen – inmiddels weet u waar u wel moet zijn en hoe u mee kunt spelen. Handig toch?

 

Wil je liever gokken in Las Vegas? Lees dan alles over Las Vegas hier.