Campervakantie in Amerika? Drie praktische tips

Geniet van vrijheid en avontuur tijdens een campervakantie door de VS. In jouw eigen mobile home doorkruis je het land, bezoek je prachtige natuurgebieden en interessante bezienswaardigheden en kun je op de mooiste plekken overnachten. Er zijn een aantal praktische zaken om rekening mee te houden wanneer je een camper huurt. Deze hebben we voor je op een rij gezet.

Juiste camper kiezen

Voordat je een camper huurt, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hoeveel slaapplekken heb je bijvoorbeeld nodig? En welk brandstoftype heeft je voorkeur? Brandstof is een stuk goedkoper in Amerika, maar toch is dit een grote kostenpost tijdens je rondreis, waardoor het verstandig is om hier rekening mee te houden. Bedenk ook van te voren wat de afmetingen mogen zijn van de camper en welk rijbewijs je hiervoor nodig hebt. Ten slotte zitten er redelijk grote verschillen in de maximale snelheid die je met een camper kunt bereiken. Wanneer je ver wilt rijden in redelijk korte tijd kies je liever voor een camper die comfortabel rijdt bij een hoge snelheid dan een schattige retro camper. Sta ook stil bij de verzekering. Kun je uit de voeten met de goedkoopste autoverzekering of kies je liever voor een upgrade, waarbij bijvoorbeeld het eigen risico is afgekocht?

Oefen alvast met rijden

De wegen in Amerika zijn over het algemeen breed en rustig, waardoor het makkelijk rijden is. Toch is het wel zo prettig als je al eens eerder in een camper hebt gereden, zeker als je met een gigantisch gevaarte de weg op gaat. Campers zijn een stuk groter en zwaarder dan auto’s en vaak ook kwetsbaarder. Wanneer je een campervakantie door Amerika gaat maken kan het handig zijn om thuis al eens een dagje te oefenen met een camper. Als je hier niet aan toe komt neem je even de tijd om de camper aan te leren voelen als je deze hebt opgehaald bij de verhuurder in Amerika. Hoe reageert de camper op remmen en optrekken? Daarnaast is het, zeker als je van plan bent om steden te bezoeken met de camper, handig om de precieze maten op te schrijven. Zo weet je zeker dat je niet te hoog bent voor een bepaalde parkeergarage of tunnel.

Haalbare route

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk zien tijdens je reis, maar je wil ook genieten van wat je ziet en de plekken waar je komt. Stippel een haalbare reisroute uit waarbij je niet de hele vakantie in de camper zit. Bepaal bijvoorbeeld wat jouw favoriete nationale park is en zoek op welke bezienswaardigheden hier in de buurt liggen. Bij het bepalen van de route kun je ook kijken of er wellicht leuke binnendoor wegen zijn of dat je liever over de snelweg rijdt om zo snel mogelijk op je bestemming aan te komen.