Dag 7 – Ely – HWY 50 – Great Basin National Park – Springville (provo)

De zevende dag van onze reis, na het behalen van onze certificaten op de HWY 50 vervolgen wij onze reis richting Salt Lake City.

border inn , nevada - utahDeze dag was met name een reisdag door een schitterend landschap. Ongeveer na 1 uur rijden kwamen we aan bij het Great Basis National Park, dit park, is met name erg populair onder wandelaars die hier ook veel te vinden zijn.
Je kan naast het bezoeken van de top, ook nog enkel grotten bekijken. De weg naar de parkeerplaats (3013m) bovenaan is een schitterende scenic weg, je gaat. Continu kijk je uit over de vlakte van de woestijn, gewoon schitterend. Vanaf de parkeerplaats zijn er diverse wandeltochten te maken, zo ook naar de Wheeler peak (13063 feet, 3982m) of de Jeff Davis Peak! Tijdens de wandeltocht zul je alle fotos van de brochures tegenkomen (die plekjes zijn goed verstopt in het park).

Nadat we weer waren aangekomen bij het visitor center (helemaal beneden op 1621 meter hoog), vervolgden wij onze reis om vervolgens te lunchen bij de @Border Inn, deze Inn ligt precies op/voor de grens van Nevada/Utah en hier lijkt ook de tijd stil te hebben gestaan sinds de jaren 50. Een schitterende Inn, met een typisch Amerikaanse uitstraling!

Tijdens de reis door dit gebied zie je af en toe groene cirkels midden in het droge landschap, dit zijn stukken land met water irrigatie, waar ze gras of andere landbouw producten laten groeien.

Hoe dichter je bij Salt Lake komt, hoe meer zoute meren je ziet, één daarvan die je ziet is het Sevier Lake, een volledig wit uitgeslagen zoute vlakte. Vervolgens reden wij richting Delta, waar het landschap volledig door irrigatie in een groene oase is omgetoverd, hier is opeens ook weer veel bedrijvigheid.

Vanuit Delta hebben we de weg vervolgd naar  Eureka, een oud mijnbouw stadje met schitterende oude gebouwen. Uiteindelijk besloten we om op de KOA van Springville te overnachten. Morgen gaan we naar de Antelope Island om daar een poging te doen te zwemmen in het Salt Lake + bizons te bekijken!