De eerste dagen in de USA

Maanden geleden hebben we onze 4e reis naar de Verenigde Staten al geboekt. Na lang wachten was het afgelopen donderdag dan eindelijk zover: we gingen weer naar het land waar we helemaal verkocht aan zijn.

We vertrokken vanaf Düsseldorf met een tussenstop in Chicago naar San Francisco. Helaas bleek dat onze tweede vlucht ruim 1,5 uur vertraging had. Dan maar wat extra tijd doorbrengen op O’Hare International Airport. Een van ons werkt bij het Ministerie van Defensie. Dat levert in Amerika grote voordelen op. Zo ook op het vliegveld in Chicago. Het leger van Amerika heeft op veel vliegvelden een aparte ruimte voor militair personeel en hun familie. En dat is blijkbaar ook voor internationale militairen. In deze ruimte kun je prima relaxen in een van de grote stoelen, wat eten en drinken, internetten of lezen. Ideaal dus om even op een rustige plek bij te komen van de lange vlucht en om wat extra uurtjes te verblijven.
USA levis

Uiteindelijk had onze vlucht 2 uur vertraging, maar de aankomst in San Francisco ging prima: snel onze bagage pakken en met de supershuttle naar ons hotel in Geary Street (Adante hotel).

In het hotel zijn ze aan het verbouwen waardoor het er iets anders uitziet dan op de foto’s. Maar de kamer is schoon, het bed is uitstekend en het ontbijt simpel maar lekker. Geen reden tot klagen dus. Aangezien het hotel op een paar minuten lopen van Union Square ligt is dit een prima uitvalsbasis voor onze eerste paar dagen van deze vakantie.
De dag erna zijn we op verkenning gegaan. Aangezien we al eerder in San Francisco geweest zijn, hadden we nu het plan om ook wat andere dingen te gaan bekijken (en te gaan shoppen).

San Francisco is DE stad van Levi’s waar ook het “worldwide headquarter” van dit merk gevestigd is. Dit levert in de Levi’s winkel absurd lage prijzen op, tot groot genoegen van ons.
Lange rij iphone 6
Op weg naar de Levi’s store liepen we tegen een enorme rij aan (die rij stond er de avond van tevoren ook al trouwens). Deze rij stond bijna rondom een heel blok. Toen we de rij volgden, bleek dat iedereen hier al uren (zo niet al ruim een dag) in de rij stond voor de Apple store. Blijkbaar kwam de iPhone 6 uit en waren er veel mensen zo gek om hiervoor heeeel erg lang in de rij te staan.

Vervolgens via de hop on hop off bus (voor ons nog steeds de makkelijkste manier van vervoer hier) naar Fishermans Warf gereden. Daar aangekomen toch even naar Pier 39 om te kijken naar de zeeleeuwen. Het weer was prima en vanuit Pier 39 had je een mooi zicht op Alcatraz Island. pier 39

Daarna verder doorgelopen richting Golden Gate Bridge om uit te komen bij een aantal oude oorlogsschepen en, nog een stuk verder, bij een national park midden in de stad, San Francisco Maritime National Historical Park. Ook hier vind je oude schepen en het visitors center (aan de overkant van de straat) is zeker een bezoekje waard.

Uiteindelijk moesten we gaan eten en al snel vonden we onze weg naar Applebee’s. Deze keten hebben we in onze eerste reis naar de USA voor het eerst bezocht en sindsdien komen we er, laten we zeggen, regelmatig tijdens onze vakanties hier in Amerika. We vinden het eten prima, de prijs is goed en de bediening is top! Nu moeten we wel zeggen dat de bediening in vrijwel alle restaurants meer dan prima is. Dat is ook een van de dingen die ons zo aanspreekt.
Alcatraz

Wat trouwens opviel op de rekening hier in San Francisco dat er een toeslag betaald moet worden. Toen we daarnaar informeerden bij een van de personeelsleden van Applebee’s bleek dat dat sinds deze week ingevoerd was. Dit was een extra toeslag voor het personeel ivm de hoge kosten hier in San Francisco. Ook bij andere restaurants wordt dit (sinds kort dus) toegepast.

Veel mensen noemen de vriendelijkheid overdreven of nep, maar ons bevalt het prima. Liever 10 keer vragen of alles naar wens is dan moeite moeten doen om een keer drinken bij te bestellen. Daar kunnen ze in Nederland nog heeeel veel van leren. Daarnaast zijn de mensen in het algemeen hier een stuk vriendelijker. De eerste dag zijn we een paar keer aangesproken door Amerikanen terwijl we door de stad liepen, “You have a cool bag” en “I love your shoes”. Ook dat zul je in Nederland echt niet snel meemaken.
SF maritime national historical park
We hebben hierna nog één dag in San Francisco, waarna we doorrijden via de Highway 1 naar Monterey, waar het volgende hotel op ons wacht.

 

Dit is een gastpost van Mervin, Mervin reist maakt momenteel rondreis door Amerika en zal op Amerikaantje geregeld zijn reisverslag delen.

 

[map zoom=”13″ type=”hybrid” fullscreen=”1″ traffic=”1″ transit=”1″ weather=”1″]
[pin center=”1″ tooltip=”san francisco” description=”san francisco”]san francisco[/pin]
[/map]