De meest gemaakte fouten bij een ESTA aanvragen

Reist u naar Amerika voor een vakantie, zakenreis of een overstap? Dan heeft u een ESTA nodig. Een ESTA aanvragen is echter erg foutgevoelig. Een foutje in uw aanvraag kan er namelijk voor zorgen dat uw ESTA ongeldig is en u dus niet naar Amerika mag reizen. In dit artikel bespreken we de meest gemaakte fouten bij een ESTA aanvraag en hoe u deze kunt voorkomen.

 

Niet alle gegevens op uw aanvraag kloppen

Het aanvragen van een ESTA is een zorgvuldige taak. Een foutje kan namelijk snel gemaakt zijn. Het is belangrijk dat alle gegevens op uw paspoort overeenkomen met de gegevens in het aanvraagformulier. Een ESTA is namelijk gekoppeld aan uw paspoortnummer. Heeft u een fout gemaakt bij het invullen van bijvoorbeeld uw namen, geboortedatum, geboorteplaats of uw paspoortnummer. Dan is uw ESTA helaas niet geldig.

Is uw aanvraag nog niet in behandeling genomen? Dan kunt u nog contact opnemen met de organisatie waarbij u het ESTA heeft aangevraagd of de immigratiedienst van de Verenigde Staten om uw gegevens te wijzigen. Is uw ESTA wel al toegekend, maar heeft u als nog een fout ontdekt in de gegevens? Dan zult u contact op moeten nemen met de immigratiedienst van de Verenigde Staten om uw huidige ESTA ongeldig te laten verklaren en dient u een nieuwe ESTA aan te vragen.

 

Te laat een ESTA aanvragen

Iedere reiziger die voor een vakantie, zakenreis of overstap naar Amerika reist, heeft een ESTA nodig. Het invullen en controleren van een ESTA-aanvraagformulier kost tijd. Daarnaast zit er ook nog tijd tussen het indienen van de aanvraag, de controle van de aanvraag bij de immigratiedienst van de Verenigde Staten, het goedkeuren van uw ESTA en het moment voordat u uw ESTA ontvangen heeft. Vraag een ESTA daarom altijd tijdig aan en voorkom dat u op de luchthaven niet met het vliegtuig mee mag omdat u (nog) geen geldige reistoestemming beschikt.

 

Een ESTA voor de verkeerde reisintenties

Een ESTA is voor veel verschillende doeleinden geschikt. Zo kunt u met een ESTA bijvoorbeeld in Amerika op vakantie gaan, een rondreis maken, kamperen, op bezoek gaan bij vrienden of familie, op zakenreis gaan, een vergadering in Amerika bijwonen en zelfs hybride werken in Amerika (alleen voor een niet Amerikaanse-opdrachtgever en zonder werk-gerelateerde activiteiten uit te voeren in de Verenigde Staten voor Amerikaanse inwoners) of overstappen op de luchthaven. Houdt hierbij wel altijd rekening met de maximale geldigheidsduur van het ESTA. Reist u met andere intenties dan hierboven beschreven naar de Verenigde Staten? Dan heeft u geen ESTA nodig maar een visum.

 

Ook kinderen hebben een ESTA nodig

Iedere reiziger die naar de Verenigde Staten reist, moet een geldig ESTA bezitten. Hieronder vallen ook baby’s en kinderen, ongeacht hun leeftijd. Daarnaast moet ook iedere reiziger (waaronder wederom baby’s en kinderen) in het bezit zijn van een eigen (geldig) paspoort. Een vermelding van uw kinderen op uw paspoort is niet voldoende. Vraag daarom ook voor hen tijdig een ESTA aan en zorg ervoor dat zij beschikken over een geldig paspoort. Uiteraard moet ook iedere reiziger voldoen aan de voorwaarden van het ESTA

 

U kunt niet alle vragen met ‘nee’ beantwoorden

Om in aanmerking te komen voor een ESTA, is het belangrijk dat u alle vragen in het aanvraagformulier met ‘nee’ kunt beantwoorden. Kunt u niet alle vragen in het aanvraagformulier met ‘nee’ beantwoorden, dan moet u een visum aanvragen via de Ambassade van de Verenigde Staten. Hiervoor dient u een afspraak te maken met de Ambassade en uw aanvraag fysiek in te dienen. Bij de ambassade zult u gevraagd worden naar de redenen waarom u niet alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden en wordt nagegaan of u in aanmerking kan komen voor een visum voor de Verenigde Staten. Nadat de beambten van de ambassade besloten hebben dat u in aanmerking komt voor het visum, wordt uw visumaanvraag via de ambassade ingediend. Indien uw visumaanvraag wordt goedgekeurd, dient u het visum voor de Verenigde Staten ook weer fysiek bij de ambassade op te komen halen. Maak daarom, indien u een visum aan moet vragen via de ambassade, op tijd een afspraak met de ambassade.

 

In veel gevallen komt men wel in aanmerking voor het ESTA en kan deze reistoestemming ook probleemloos aangevraagd worden. Het ESTA is gemakkelijk online aan te vragen via de officiële overheidswebsite van de immigratiedienst van de Verenigde Staten, maar ook online visumbureaus kunnen de aanvraag namens u indienen. Een voorbeeld van een van deze visumbureaus is VisumBuitenland. Zij beschikken over een Nederlandstalig aanvraagformulier waarin u al uw gegevens gemakkelijk kunt invullen. Ook wordt uw aanvraag door hen gecontroleerd op veelgemaakte fouten. Zodoende bent u ervan verzekerd dat u met een goed en geldig ESTA op reis kunt.