Drie tips voor een betaalbare rondreis door de VS

Drie tips voor een betaalbare rondreis door de VS

Een reis door Amerika kost een hoop geld, dus waarschijnlijk moet je wel even sparen. Het goede nieuws is dat er ook voldoende zaken zijn waar je op kunt besparen, zonder dat je vakantie er minder leuk op wordt. Met deze drie budgettips bespaar je tot wel honderden euro’s op jouw rondreis door Amerika.

Eten met korting

In Amerika kun je bij heel veel restaurants korting krijgen met coupons. Ook voor heel veel andere producten kun je sparen voor korting, waardoor het handig is om bij een vaste supermarktketen de boodschappen in te slaan als je van plan bent om zelf te koken in de camper. Vaak krijg je korting wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief of als je al iets gekocht hebt. Gooi je bonnetjes niet weg, want de kortingscode die je tijdens een volgend bezoek in kunt leveren staat meestal op de achterkant. Een extra tip: Google voordat je uit eten gaat even op de naam + coupon. Zeker bij fastfoodketens komen vaak goede coupons naar boven. Krijg je niet alles op? Vraag dan zeker om een doggybag zodat je de volgende dag met de restjes kunt lunchen.

Goedkope autohuur

Met een huurauto (of camper) ontdek jij de Verenigde Staten op je eigen tempo. Het valt aan te raden om de verschillende aanbieders al vanuit Nederland te vergelijken en je auto te reserveren. Kies direct voor de juiste verzekeringen zodat je niet voor onaangename verrassingen te staan komt. Een kortlopende of doorlopende reisverzekering dekt geen schade aan een huurauto. Er zijn honderden autoverhuurbedrijven waar je een auto of camper kunt huren, maar het is handig om te kiezen voor autohuur bij een grotere keten met vestigingen door het hele land. Mocht je autopech krijgen, kun je makkelijker geholpen worden. Ook heb je de optie om de auto onderweg bij een filiaal naar keuze weer af te droppen. Om een auto te huren in Amerika moet je bij de meeste verhuurbedrijven 21 jaar of ouder zijn.

Regel zelf je navigatiesysteem

Met alleen de huurauto kom je nog nergens, want navigatie heb je wel nodig in Amerika. Tenzij je fan bent van wegenkaarten natuurlijk. Het kost erg veel geld om een auto met een navigatiesysteem te huren. Dit geld hou je liever in je zak, want er zijn ook vele gratis apps voor offline navigeren. Zo kun je op Google Maps een deel van de kaart van Amerika downloaden zodat je offline gebruik kunt maken van de app. Ook de app HERE WeGo, voor Android en iPhone, is gratis en werkt goed. Vooraf moet je de kaart downloaden van de staat die je nodig hebt. Zoek een restaurant uit met wifi zodra je een volgende kaart downloaden en je bent er helemaal klaar voor.

Comments are closed.