Een smartphone als vervanging voor je DSLR tijdens je reis in Amerika?

Een smartphone als vervanging voor je DSLR tijdens je reis in Amerika?

Een goede camera is een absolute must tijdens een reis naar Amerika. Op basis van de ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan zien we dat een goede DSLR (spiegelreflex) nog steeds de voorkeur geniet voor een mooi vakantiekiekje. Je ziet voornamelijk mede-toeristen met een grote lens op de buik rondlopen om dat ene mooie shot te maken.

De voor- en nadelen van een DSLR

Zo’n DSLR heeft zo zijn voordelen, je maakt er mooie foto’s mee en je kan eventueel lenzen wisselen en de foto’s opslaan als RAW om later na te bewerken om de foto nog mooier te maken. Een DSLR heeft ook enkele nadelen (afhankelijk van het gekozen model) zo moet je de foto’s vaak alsnog via een laptop of computer overzetten. Heb je een uitgebreide foto tas bij je, zit je met een grote lader, ligt hij altijd in het zicht en een filmpje maken gaat soms nogal omslachtig.

Een smartphone mee naar Amerika

Tegenwoordig kan je al met veel kleinere apparaten de mooiste foto’s nemen die eigenlijk goed genoeg zijn voor een kiekje, verder geen na-bewerking vereisen en prima gebruikt kunnen worden in een fotoalbum (die je dan na je reis digitaal maakt en laat uitprinten!). Neem de nieuwe generatie smartphones bijvoorbeeld. Zo heeft de nieuwste versie van de smartphones van Huawei, bijvoorbeeld de P10, draaiend op Android 7.0, een 20 megapixel MP + een extra 12 MP camera en Optical image stabilization. Hiernaast heeft hij automatische diepte focus en kun je er zonder problemen 4k filmpjes mee maken. Zelfs het geheugen is uit te breiden met een microSD kaart! Bellen naar Nederland kan ook nog zonder problemen, eventueel via skype met de 8MP frontcamera. Daarnaast zijn er via de Play Store nog veel meer apps te vinden die je kunnen helpen bij het maken van het perfecte plaatje of filmpje!
Als tegenhanger voor deze Huawei zou je kunnen kijken naar de Samsung Galaxy S8, deze smartphone komt met een 12MP camera en een 8MP front camera. Echter heeft de camera van de Huawei p10 aanzienlijk meer mogelijkheden dan de camera van de Samsung.

Voordeel van een smartphone

Het voordeel van reizen met een goede smartphone als camera is dat je snel de mooiste foto’s maakt, deze gemakkelijk (zonder tussenkomst) van een computer kunt delen en voor de meeste mensen die vakantiekiekjes maken is het verschilt met een dure DSLR niet zichtbaar. Hiernaast is je telefoon direct je navigatie en in het geval van nood kan je direct 911 bellen. Wandelen gaat nu een stuk gemakkelijker omdat je de 900 gram wegende DSLR niet meer op je buik hoef te tillen en je handen vrij hebt om in Zion National Park Angels Landing goed te bewandelen. Sluit je telefoon af en toe aan op het wifi-netwerk van het hotel en via de backup tools van Android heb je in de cloud een mooie backup van al je gemaakte foto’s en filmpjes. Wil je vervolgens bij thuiskomst een mooi album maken? Download deze dan met gemak weer uit je eigen cloud/drive en pas af en toe de witbalans aan!

Alle voor- en nadelen op een rijtje

De voordelen:

  • Een toestel voor je hele vakantie bv de Huawei p10.
  • Snel en eenvoudig je laatste kiekjes delen met vrienden en familie.
  • Licht in gebruik.
  • Veel apps voor het maken van nog mooiere foto’s (HDR etc).

De nadelen:

  • Vergeet RAW formaat niet aan te zetten als je de foto’s later nog wilt bewerken.
  • De batterij, in de auto moet je wel een oplader hebben, zodat je in ieder geval altijd 100% opgeladen bent voor je een mooie Hike gaat doen.
  • Ben je een foto professional? De nabewerking op een smartphone werkt toch anders dan op een computer.
  • Als je geen bundel hebt, moet je erom denken dat je niet alles maar deelt.
    (tip, zorgen dat je internet uit staat, of schaf deze simkaart aan).

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*