Een laptop kopen in Amerika, waar moet je op letten?

Je bent op vakantie in Amerika en ziet in een winkel een topaanbieding voor een nieuwe laptop. Een nieuw model, tegen een scherpe prijs, die kun je toch niet laten liggen? Natuurlijk is het mogelijk om in Amerika een laptop te kopen en deze mee te nemen naar Nederland, er zijn alleen wel meerdere dingen waar je dan rekening mee moet houden.

Mooie laptop meenemen uit Amerika

Een laptop kopen in Amerika is iets wat heel aanlokkelijk kan zijn. In Amerika zijn nieuwe modellen nog wel eens tegen zeer scherpe prijzen terug te vinden. Je kan er zomaar in een winkel lopen en de laptop zien waar je al eerder je oog op had laten vallen, maar dan voor een veel lagere prijs. Maar misschien vraag je jezelf af: is zo’n laptop wel nog steeds goedkoper als ik invoerrechten moet betalen? En hoe zit het eigenlijk met die garantie, is die wel wat waard als ik de laptop meeneem naar Nederland? Om met die garantie te beginnen: over het algemeen geldt de garantie die je op een laptop krijgt wereldwijd. Het is wel mogelijk dat de garantie korter is als je de laptop meeneemt naar een ander land. Maar een bedrijf als Apple geeft standaard een jaar garantie en die is wereldwijd geldig.

Invoerrechten op je laptop

Normaal gesproken moet je invoerrechten betalen als je een laptop meeneemt naar Nederland. Dit betaal je ook als je de laptop online bestelt en is 21 procent van het aankoopbedrag. Dat kan dus flink oplopen! Toch is het verstandig om je
laptop aan te geven als je op Schiphol bij de douane langsloopt. Doe je dit namelijk niet, dan is het mogelijk dat hier nog een boete overheen komt. Ook met de invoerrechten die je betaalt, kunnen de kosten nog steeds lager zijn. Het is dus soms verstandig het een en ander na te rekenen. Bovendien kun je direct met je nieuwe laptop aan de slag. Ook dat is iets waard.

Waar moet je verder op letten?

Als je een laptop gaat gebruiken die uit Amerika komt, dan moet je zorgen dat je een verloopstukje hebt voor de stroomkabel. De aansluiting naar het stopcontact is in Amerika namelijk anders dan die in Nederland. Verder zal je jouw nieuwe laptop zonder problemen kunnen gebruiken in Nederland. Je kan elke computer wel in het Nederlands instellen zonder dat hier veel gedoe bij komt kijken. Geniet dan ook van je nieuwe laptop!