Het grootste vliegveld van Amerika?

Het grootste vliegveld van Amerika is Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Het vliegveld is gelegen in Atlanta, Georgia en is de thuisbasis van Delta Air Lines. Het vliegveld wordt vaak ook wel “The World’s Busiest Airport” genoemd, vanwege het aantal passagiers dat er jaarlijks doorheen gaat. In 2019 werden er meer dan 107 miljoen passagiers verwerkt.

Het vliegveld werd in 1926 geopend onder de naam Atlanta Municipal Airport. Het vliegveld groeide snel en in 1980 werd het naar de huidige naam Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport hernoemd, ter ere van twee voormalige burgemeesters van Atlanta, William B. Hartsfield en Maynard Jackson.

Het vliegveld beschikt over twee terminals, Terminal North en Terminal South, die samen meer dan 200 gates hebben. Er zijn ook diverse lounges, winkels, restaurants en andere voorzieningen voor passagiers beschikbaar. Het vliegveld is goed verbonden met het openbaar vervoer, waaronder treinen, bussen en shuttles.

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport is een belangrijke hub voor Delta Air Lines, waardoor het een van de belangrijkste knooppunten voor binnenlandse en internationale vluchten is. Er zijn vluchten naar bestemmingen over de hele wereld, waaronder Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het vliegveld is ook een belangrijke hub voor Southwest Airlines, American Airlines en United Airlines.

Het vliegveld is ook een belangrijke cargo hub, met een aantal grote cargo-operators zoals FedEx en UPS die er gevestigd zijn. Het vliegveld heeft ook een aantal speciale faciliteiten, zoals een beveiligde zone voor de regering en een aantal privé-terminals voor bedrijfsvluchten.

In de afgelopen jaren heeft Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport een aantal verbeteringen ondergaan, waaronder de bouw van een nieuwe terminal voor internationale passagiers, een nieuwe parkeergarage en de modernisering van de bestaande terminals. Er zijn ook plannen voor de bouw van een nieuwe runway, die de capaciteit van het vliegveld nog verder zal verhogen.