Het zuidelijkste puntje van Amerika ontdekken

Een reis naar de Verenigde Staten staat bij veel mensen op de bucketlist. Een trip naar de bruisende steden, indrukwekkende natuurparken of de adembenemende kusten. Hoogtepunten zijn natuurlijk steden zoals New York of Los Angeles, of natuurgebieden als de Grand Canyon of de Niagara Falls, maar ook pretparken zoals Disney World trekken aardig wat bezoekers.

Onderaan beginnen

Amerika heeft nu eenmaal op veel mensen een enorme aantrekkingskracht en dat is niet voor niets. Er is zoveel te zien als je een roadtrip gaat maken of met de camper op pad gaat. Maar zelfs als je met het vliegtuig reist en hierdoor behoorlijke afstanden kan overbruggen, lukt het je niet om al de hoogtepunten te bekijken. Je kunt dus het beste het enorme land in delen ontdekken. Laten we onderaan beginnen bij de prachtige tropische eilandengroep Florida Keys.

Relaxen op de eilanden

Waar de hectiek in de steden soms enorm hoog is, is het relaxgehalte op de Keys een enorme tegenstelling. Het voelt echt Caraïbisch aan en dat is het natuurlijk ook. Je komt er via de US Highway 1 die van Miami tot aan Key West loopt. Hiermee worden zo’n 40 eilandjes aan elkaar gelinkt met bruggen waardoor ze goed bereikbaar zijn. De weg is 166 mijl lang, dus tijd genoeg om in die relaxte stemming te komen en onderweg alvast van het uitzicht op die prachtige zee te genieten.

Key Largo en Islamorada

Die zee met zijn heldere zeewater is wel iets wat typerend is voor de Florida Keys, net zoals de mooie stranden en heerlijke temperaturen. Bij het eerste eiland Key Largo liggen de Everglades vlakbij, waardoor je er ook nog eens een enorme diversiteit aan vissen vindt. Een ideale plek om te duiken of te snorkelen. Misschien kom je ook nog wel een waterschildpad tegen. Het volgende eiland, Islamorada, is misschien wel de mooiste plek met zijn eeuwenoude bos en de perfecte plek om te sportvissen.

Marathon Key, Key West en Fort Jefferson

Marathon Key bestaat uit een paar kleine eilandjes en het ligt halverwege de Keys. Het Turtle Hospital, de mooie zonsondergang en het Seafood Festival zijn echte publiekstrekkers. Key West ligt het meest zuidelijk en is een heerlijk tropisch eiland. Een prachtige plek voor de watersport, maar ook voor het bruisende nachtleven. De mooie koloniale villa’s zijn zeker ook het bekijken waard. Op Key West vind je ook het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten. Fort Jefferson ligt ten westen van Key West en hoort eigenlijk officieel niet bij de eilandengroep. Dit bouwwerk met zijn vele kanonnen is in de 19de eeuw gebouwd ter verdediging van de eilanden. Leuk om te bezoeken als je toch op de Keys bent.

Genieten op unieke plekken

Al met al zijn de Keys een bijzondere ervaring, alleen al door de schitterende kleuren en heerlijke geuren. Je ontdekt er prachtige plekken die je waarschijnlijk wilt fotograferen. Let wel even op als je deze foto’s naar het thuisfront wilt sturen vanaf je telefoon. De kosten kunnen vanuit Amerika aardig oplopen, dus check even hoe het zit met je data van je abonnement of sim only abonnement.