Hoe regel je de financiering van je reis?

Heb je besloten dat je nu eindelijk een keer die droomreis door Amerika wil gaan maken? Als je dan jouw wensen en de mogelijkheden eens op een rijtje gaat zetten, dan zal je tot de conclusie komen dat dit allemaal niet goedkoop is. Een mooie rondreis door Amerika kan een flinke aanslag zijn op je spaarrekening. Of zijn er andere manieren om deze reis te financieren?

Wat heb je over voor je reis?

Als we jou vragen wat je over hebt voor je reis, dan bedoelen we niet alleen maar het geldbedrag dat dit gaat kosten. Is een lening aanvragen iets dat je bereid bent om te doen, zodat je straks Amerika in al haar glorie kan gaan ontdekken? Met een lening maak je het jezelf mogelijk om de reis te financieren, maar het betekent wel dat je hier kosten voor gaat maken. Een lening is namelijk niet gratis, je zult hier een behoorlijke tijd aan moeten afbetalen. Daar staat dan wel weer tegenover dat je het met de lening mogelijk maakt om naar Amerika te gaan en eventueel ook nog wat extra zakgeld mee te nemen. Dat laatste is nooit mis, aangezien er altijd onverwachte kosten om de hoek kunnen komen kijken bij een reis.

Wat voor leningen zijn er allemaal?

Even op Google kijken en je zult zien dat er een groot aantal verschillende leningen zijn die je af kunt sluiten. Let er hierbij wel op dat niet alle soorten leningen ook geschikt zijn voor je reis. Eigenlijk zijn er twee soorten leningen die het overwegen waard zijn: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is een lening in de meest pure zin van het woord. Je
krijgt geld en dat betaal je dan in termijnen weer af. Hier betaal je dan wel rente voor, dus uiteindelijk betaal je meer terug dan je oorspronkelijk had geleend. Een doorlopend krediet is een goed alternatief. Ook hier leen je een bepaald bedrag, maar het afgeloste deel van dit bedrag zou je meteen weer kunnen lenen als je dat wil. Rood kunnen staan op een bankrekening is een goed voorbeeld van een doorlopend krediet. Twijfel je? Het Nibud geeft advies over verantwoord lenen.

Let op bij het afsluiten van een lening

Een lening afsluiten om eindelijk die mooie reis te kunnen maken is geen gek idee. Vergelijk alleen wel de verschillende aanbieders, zodat je de hoeveelheid rente die je moet betalen kunt vergelijken. Schiet ook niet uit je slof met het bedrag dat je leent. Want des te meer je leent, des te meer moet je terugbetalen. En dan ben je nog lang nadat je bent thuisgekomen van je droomreis aan het terugbetalen… daar zit je toch niet echt op te wachten.