Let op met roamen in de VS!

Let op met roamen in de VS!

Vanaf 15 juni worden de roamingkosten in heel de EU afgeschaft. Dit betekent dat u binnen de EU van hartenlust kunt internetten. Buiten de EU gelden de regels niet en in de VS betaalt u dus nog gewoon hoge roamingkosten.
Elk jaar betalen burgers miljarden aan telefoonkosten in het buitenland. Telefoonproviders betalen namelijk een vergoeding aan elkaar en die vergoeding verrekenen ze door aan u. Daarom stelt de EU vanaf 15 juni een maximum aan roamingkosten. Binnen de EU maakt u gewoon gebruik van uw eigen bundel.

Om te voorkomen dat mensen nu in het buitenland gaan shoppen naar een goedkoop abonnement, geldt een zogenaamde ‘fair-use policy’. Wanneer een telefoon meer wordt gebruikt in het buitenland, mag een provider vier cent per gebelde minuut extra in rekening brengen. Ze moeten daar wel voor waarschuwen. Je mag maximaal 60 dagen per jaar roamen in de EU zonder bijkomende kosten.

Bij goedkopere abonnementen bestaat de kans dat een ongelimiteerde databundel in het buitenland niet gelimiteerd is. Kijk daarom bij uw provider na hoeveel data u in het buitenland heeft, voordat u in Amerika even lekker het internet op gaat.
Buiten de EU betaalt u gewoon roamingkosten, die lopen erg uiteen per provider en kunnen duur uitvallen. Bij sommige providers betaalt u zelfs 10 euro per MB.
Om ervoor te zorgen dat de kosten binnen de perken blijven kunt u het volgende doen:

  • Schaf een databundel aan! De meeste providers bieden ze wel aan!
  • Houd bij hoeveel data u normaal gesproken verbruikt, dan weet u waar u op moet besparen.
  • Schakel apps op de achtergrond uit.
  • Zet pushmeldingen uit, want ook die vragen veel data.
  • Download geen grote bestanden via je databundel, maar doe dat pas als je verbinding hebt met Wifi.
  • Het is sowieso raadzaam om zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi.

Geen databundel? Dit betaalt u buiten Europa per provider voor één MB:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*