Met de tent door de states?

Met de tent door de states?

Wil jij een unieke Amerika ervaring? Down to earth? Ga dan met de Tent, Irene Kranenburg legt het uit, zij is de oprichtster van RentYourTentusa.com!

Mijn naam is Irene Kranenburg en ik ben in 2011 begonnen met de webpagina rentyourtentusa.com. Het is een dienst voor kamperen in Amerika.
Ik ben dit begonnen omdat ik de verhuur en benzineverbruik van kampeer auto’s waanzinnig hoog vond. Ook is het rijden ermee niet zo plezierig.

Ik bemiddel bij het huren van een kampeeruitrustingen en daarvoor gebruik is een tentleverancier die dit al 15 jaar doet. Ik kan samen met jou de boeking maken of u doet het zelfstandig. Ook sta ik u indien nodig telefonisch te hulp als dat nodig is bij het maken van boekingen.

Campers hebben de neiging ook binnen te blijven zitten, terwijl je met een tent altijd buiten zit. Met de tent ontmoet je zowel Amerikanen als Europeanen. En de meeste kampeerders vinden het leuk een kletspraatje uit te wisselen en tips te delen. Vaak blijven mensen in een camper erg op zichzelf. Een voordeel van het huren van tentgerei (in ieder geval de grotere stukken) is dat je ruimt in de koffer hebt voor kleine accessoires die je nodig hebt bij het kamperen. Ik denk bv aan een verlengsnoer met stekker voor de VS.
Ook denk ik aan een blikopener, wijnopener, een beetje touw, hoofdkussen en evt een lakenzak. Een tent is nog te passen in een koffer, maar slaapzak en matjes weer net niet.
Een ander voordeel is het makkelijk rijden in een personenauto. Je zet je tent op in een camping; allemaal hebben ze een picknickbank en je rijdt weg om boodschappen te doen, te eten of een park in te rijden. Geen gemanoeuvreer ergens te parkeren en alles op te bergen / af te sluiten als je weg wilt rijden.

Mijn favoriete campeer plekken

Een van mijn favoriete reizen is natuurlijk de westkust. Dit keer heb ik het Getty museum bezocht in Los Angeles en we kampeerden 15 mijl buiten Ventura, landinwaarts. De camping is heel bijzonder, niet de allergoedkoopste, maar de natuur is prachtig en je hebt er een redelijk zwembad waar je in kunt zwemmen ipv pootje baden en dobberen. Bij de tent komt er bezoek van een paar pauwen en de sinaasappelbomen staan bij de ingang. Vanaf de camping is het ook 15 mijl rijden naar het leuke plaatsje Ojai. Je rijdt door canyons en vanuit Ojai kun je ook weer terug naar de kust.
De Temperatuur is het hele jaar door zo rond de 24 graden. Er zijn talloze campings aan de kust waar je geen reservering kun maken maar gewoon moet opdagen. Een zuivere kwestie van geluk. De meeste campings aan de kust behoren aan de staat en je kunt stellen dat het vrij primitieve campings zijn. Je moet je eigen water meenemen en er zijn geen douches. Een plus is de locatie en het uitzicht dat je hebt. Waar je maar gaat zitten , het is overal mooi.
Veel mensen trekken naar de Grand Canyon en er zijn nationale park campings die al gauw zijn volgeboekt. Bij Flagstaff, Kingman en Williams heb je een paar prive campings en van daaruit is het een uurtje rijden naar het park.
Flagstaff is een levendig, historisch studentenstadje dat ’s zomers overspoeld wordt door toeristen. Meerdere microbrouwerijen en veel eterijen. Het station is heel ouderwets aardig.
Ik zou nooit aanraden in de zomer te kamperen in Death Valley of Las Vegas, NV. Het koelt er absoluut niet af.

Ik help je graag met het samenstellen van jou unieke kampeer vakantie in Amerika, ik ken alle plekken en campings.
Bezoek onze website: RentYourTentusa.com

Comments are closed.