Van Mexico naar Canada

Van Mexico naar Canada

De Amerikanen hebben achteraf enorm veel profijt van het feit dat ze in de 19e eeuw niet goed wisten wat ze met al dat woeste land moesten doen in het westen van hun ontstane natie.
Ze hebben grote delen “apart” gezet met als resultaat dat de bergreeksen, waar de PCT over heen is gelegd een waar paradijs is van ongerepte natuur.
Voor de liefhebbers om van te smullen maar als je besluit om de hele trail of een gedeelte er van te doen, is het zaak om je goed voor te bereiden.

mexico-naar-canadaOm te beginnen moet je je realiseren dat de trail je zo veel mogelijk over de toppen van al die bergreeksen leidt (in de Sierra Nevada kom je boven de 4000 m.), en de gemiddelde hoogte ruim boven de 1500 m. ligt. Dat houdt in dat je rekening moet houden met sneeuw op de trail. Je hebt dus een tijdswindow van hoogstens 6 maanden (als je de trail helemaal wilt lopen) wat weer met zich meebrengt dat je 25 à 30 km per dag moet afleggen. Begin dus met een goede conditie. Des te meer kun je genieten.

Omdat de trail weinig of geen dorpjes aandoet, zul je de logistiek goed voor moeten bereiden.
Vaak zul je dus eten voor een week of meer mee moeten slepen en, hoewel je in het hooggebergte dikwijls water kunt vinden, zal er op de drogere en hetere plekken soms flink wat water meegenomen moeten worden.

Als je niet laat afschrikken deze “ongemakken” en op pad gaat krijg je er ontzettend veel voor terug en zul je terugkijken op een geweldig avontuur, ongebreideld genieten van een “nieuwe” levensstijl en elke dag de mooiste vergezichten. Voeg daar bij de ontmoetingen met allerlei soorten dieren in hun habitat, schitterende bloemen in hun natuurlijke setting en gelijkgestemde fellow hikers en je voelt je hoofdrolspeler in je eigen natuurfilm.
De superlatieven die ik gebruik zul je een slap aftreksel vinden van je eigen emoties!

Is dan alles rozengeur en maneschijn? Nou nee; niet op de momenten dat je het moeilijk hebt omdat je dagen in de regen loopt, uren en uren door de sneeuw moet banjeren, die verrekte rivier wéér door moet waden of simpelweg omdat je er even doorheen zit of een blessure hebt opgelopen…
Dat is een van de redenen waarom ik mijn boek schreef.
Natuurlijk kom je die momenten tegen en daarvan wilde ik iedereen deelgenoot maken. Ik wilde je meenemen op de PCT en je laten beleven wat ik beleefde. Ook als ik huilde van de pijn omdat ik weer door dat vrieskoude water moest maar ook als mijn binnenste jubelde van geluk terwijl ik uitkeek over kilometers en kilometers prachtig landschap, een bergmeertje delend met een hertje.
Er waren zoveel hoogtepunten dat je ondanks de voldoening van het bereiken van het eindpunt ook het verdriet voelde omdat de levenswijze die je zo was gaan waarderen ook afgelopen was…

Direct bestellen: dat kan hier.

bol-van-mexico

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*