Key West, Cruise Ship Disney Wonder

Noord-Amerika bezoeken met een cruise

Maandenlang kijken Nederlanders massaal uit naar een welverdiende vakantie. De voorbereidingen op een vakantie vinden veelal lang van tevoren plaats. Het vinden van een unieke vakantiebestemming kan zeer complex zijn. Afhankelijk van het budget en de wensen van familieleden, kan het gaaf zijn om je vrije tijd te spenderen op een luxe cruiseschip. Er zijn in dat geval diverse aanbieders en onwijs veel locaties waar je met een cruiseschip naartoe kunt varen. Een gebied dat zeker het bezoeken waard is en bovendien erg populair is onder Nederlanders, is Noord-Amerika.

Hoe lang kan en wil je varen?

Bij het kiezen van een cruisevakantie is het van belang dat je vooraf duidelijk hebt hoe lang je maximaal van huis wilt zijn. Je zult bij een cruise in Noord-Amerika namelijk ook rekening dienen te houden met de reis naar de Verenigde Staten, IJsland of Groenland. Dit is namelijk de plek vanwaar de cruisetochten richting Noord-Amerika vertrekken. Bij de reis naar de startlocatie van de cruisetocht is het verstandig om een marge van enkele dagen aan te houden. Zorg er dus voor dat je minimaal twee dagen voor vertrek in of rondom de haven aangekomen bent. Naast dat je hiermee diverse risico’s uitsluit, begin je de cruisetocht ook stukken relaxter. Wat betreft de vliegtickets, is het verstandig om er rekening mee te houden dat de startlocatie veelal anders is dan de eindbestemming. Zo start je bijvoorbeeld in Reykjavik (IJsland) en eindig je in New York.

 

De verschillende steden die je tijdens een cruise kunt bezoeken

Een cruisevakantie kun je vanaf diverse startlocaties beginnen. Indien je besluit om vanaf Canada te vertrekken, begint de reis in veel gevallen in Quebec. Vervolgens kun je bijvoorbeeld doorvaren naar Charlottetown en Halifax. Na Canada zal de reis voortgezet worden naar verschillende unieke steden en eilanden die onderdeel zijn van de Verenigde Staten en eventueel ook naar steden in verschillende Zuid-Amerikaanse landen. Hierbij kun je denken aan New York, Spanish Town, Willemstad en Samana. Om er zeker van te zijn dat jij een onvergetelijke tijd beleeft, is het verstandig om voor iedere stad uit te zoeken welke bezienswaardigheden je echt niet mag missen. Om je een handje te helpen, hebben wij meer informatie ingewonnen over steden die onderdeel zijn van populaire cruises.

 

Quebec City

Quebec City is gesticht in 1535 en staat bekend als de eerste Franse Nederzetting van heel Canada. Je ziet de Franse cultuur nog overal terug in de stad en daarom wordt het gezien als een van de weinige Canadese steden die aanvoelt als Europa. Quebec City is de hoofdstad van de provincie Quebec en er wonen ongeveer een half miljoen mensen. Indien jouw Noord-Amerikaanse cruise, Quebec City passeert of hier begint, is het ten zeerste aan te raden om het oude centrum te bezoeken. 

 

Charlottetown

Charlottetown bevindt zich in de kleinste provincie van Canada genaamd Prince Edward Island. Het is de hoofdstad en heeft slechts 40.500 inwoners. De stad heeft een eigen vliegveld en een prachtige haven die je kunt bezoeken tijdens je cruisetocht. Net als Quebec City was Charlottetown een Franse nederzetting. In de Franse tijd heette de stad Port la Joie. Als je cruise hier stopt, is het zeer aan te raden om de haven Victoria Row te bezoeken. Dit is een verkeersvrije haven met diverse winkels, restaurants en terrasjes. Het sfeervolle aan deze havenstad is dat er veelal livemuziek wordt gespeeld en de bewoners bovendien erg gastvrij zijn. 

Halifax

Halifax ligt aan een van de ‘s werelds grootste natuurlijke havens. Het heeft een modern centrum, maar ook historische wijken rondom de binnenstad. Halifax is onder andere bekend om de verschillende universiteiten die hier gevestigd zijn. Mede hierom is er een levendig uitgaansleven. Mocht je de tijd en mogelijkheid hebben om hier tot diep in de nacht te feesten, dan is het zeker aan te raden om hier gebruik van te maken. Het is een unieke belevenis en de sfeer in Halifax is ongekend goed. Naast uitgaan is het ook gaaf om het fort Citadel Hill, dat stamt uit 1749, te bezoeken. Rondom dit fort hangt een zeer levendige sfeer en er valt van alles te zien en te beleven. 

New York

New York is een van ‘s werelds meest populaire steden. De gebouwen, straten en mensen brengen een energieke sfeer tot stand. Naast de energieke kant die je in het merendeel van het centrum ervaart, zijn er ook keerzijden. Zo staat New York ook bekend om de gevaarlijke wijken die je absoluut moet zien te vermijden. Ook zijn wij allen bekend met de aanslagen op 11 september 2001. Als eerbetoon aan de overledenen is er een monument genaamd Reflecting Absense geplaatst dicht bij de plaats delict. Indien je zo veel mogelijk van de stad wilt zien, zonder al te veel geld uit te geven, is het aan te raden om een fiets te huren. Bezoek met de fiets een aantal populaire toeristische bestemmingen en ga vervolgens met je partner shoppen in ‘s werelds meest levendige stad. 

 

Spanish Town

Spanish Town is een zuidelijk gelegen stad en is bovendien de hoofdstad van Parish Saint Catherine. De stad staat wereldwijd bekend om haar industrie en handel. In de stad zijn er prachtige koloniale gebouwen te vinden met een Gregoriaanse stijl. Naast de mooie kanten van Spanish Town, zijn er ook mindere kanten. Zo zie je bijvoorbeeld veel restanten van gebouwen die verloren zijn gegaan door een brand, heerst er veel werkloosheid en is er ongekend veel criminaliteit. 

 

Willemstad 

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en een zeer geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. De huizen aan de waterzijde zijn kleurrijk en er heerst een relaxte sfeer. Een groot voordeel van Willemstad, is dat hier de Nederlandse taal wordt gesproken. Je kunt hierdoor prettig communiceren met de lokale bevolking en bijvoorbeeld vragen naar de rijke geschiedenis van de stad. Ook is het leuk om wat meer te weten te komen over wat er te doen is in de stad. Zo kun je op Curaçao prachtige zwem- en snorkeltochten beleven. 

Samana

Samana ligt in de Dominicaanse Republiek en is de hoofdstad van de Provincie Samana. Het heeft circa 62.000 inwoners en staat bekend om haar prachtige stranden en groene heuvels. Voor zowel natuurliefhebbers als levensgenieters is Samana een geweldige plek om te bezoeken. Het ligt aan de Atlantische oceaan en heeft diepe valleien en prachtige landschappen.

 

Maak een planning zodat je zoveel mogelijk kunt bewonderen tijdens je cruise 

Voordat je aan je onvergetelijke reis begint, is het verstandig om een plan te maken van wat je allemaal wilt bezoeken. Houd hierbij rekening met hoe lang je in een stad verblijft. Overigens is het ook af te raden om je volledige vakantie vol te plannen. Zorg ervoor dat er genoeg tijd overblijft voor ontspanning en voorkom dat je door haast en stress te weinig geniet van de unieke reis. Overigens is het ook aan te raden om veel in overleg te doen met je medereizigers. Daarmee voorkom je irritaties tijdens een geweldige cruise trip in Amerika. 

 

Een ander voordeel van een planning is dat je vooraf tijd investeert in het ontdekken van wat er in welke stad mogelijk is. Daarmee voorkom je dat je bij thuiskomst ontdekt dat je de mooiste delen van een stad niet hebt gezien omdat je er simpelweg niet van op de hoogte was. Een andere reden om hier voor je reis mee bezig te gaan, is omdat het zorgt voor een goede dosis voorpret. Doe dit samen met een van je reisgenoten en bereid je samen voor op wat je allemaal gaat ontdekken tijdens je reis. Mocht je bijvoorbeeld een grote wandeling willen maken door een uniek natuurgebied, dan is het natuurlijk van belang dat je hier goed schoeisel voor hebt.

 

 

Afbeelding: Key West, Cruise Ship Disney Wonder by tempoworld.net